Kendin Yap

Doğal Malzemeler İle Kendin Yap Fikirleri

Boş zamanlarımızda çeşitli aktiviteler yaparız, dışarı çıkar arkadaşlarımız ile buluşur keyfli zaman geçiririz. Boş zamanlarımızda yaptığımız diğer keyifli aktivitelerden biri de hobilerimizdir. Hemen hemen herkes maket yapmayı, el işi kağıdından çeşitli modellemeler yapmayı sever. Ellerimizle yapabileceğimiz en güzel işler ise hem evimizde kullanabileceğimiz ürünler yapmamızı sağlayan hem de bize yaratıcılık imkanı veren doğal malzemeler ile kendin yap fikirleri ile örnekleridir. Bunları istediğiniz malzemeyi kullanarak yapabilirsiniz. Biz bu içeriğimizde doğal malzemeler kullanarak yapabileceğiniz bazı ev aksesuarlarından bahsedeceğiz. Hazır sonbaharın sonları gelmiş dünyanın en güel renklerindeki yapraklar her yeri kaplamış iken biz de onlar toprağa karışmadan kullanalım dedik. Kendin yap fikirleri temelde kullanılmayan malzemeleri veya artık mazlemeleri değerlendirmek amacı ile ortaya çıkarılmış bir proje sistemidir. Üretimin tek ele geçtiği, bireysel tüketimin sonsuz bir şekilde arttığı günümüzde hem tüketimi azaltmak hem israfı azaltmak için ortaya çıkmış fikirlerdir. Do it yourself adı ile öncelikle yurt dışında ortaya çıkmış sonrasında hızla tüm dünya ülkelerine yayılmıştır. Hızlı bir şekilde bizim ülkemizde de yerini almıştır.

Doğal malzemeler ile kendin yap fikirleri konusunda çiçekleri, yaprakları taze veya kurumuş olanlarını kullanabilirsiniz. Aynı şekilde hem çiçek dallarını hem de tüm ağaç ve bitki dallarını kullanabilirsiniz. Kurumuş çiçekler ile kurumuş dalları kullanırken dikkatli olmak lazım onlara şekil vermek biraz zor olabilir. Kuru oldukları için kolayca kırılırlar. Eğer siz bu bitkileri yaşken kullanırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz. Aksesuarı yaptıktan sonra kuruyacağı için daha hoş bir görünüm kazanması konusunda endişeniz olmasın. Bitkilerin çiçekleri ve dallarını kullanarak kendin yap fikirleri ile neler yapabilirsiniz bakalım. Öncelikle en kolay ve en pratik yapabileceğiniz şeyler kapı süsleridir. Bu süsler ev içi oda kapılarında da kullanılabilir ana kapıda da kullanılabilir. Eğer çocuklarınız için yapmak isterseniz kenarına köşesine sevimli malzemeler takabilirsiniz de.

Galerimizde sizler için çeşit çeşit doğal malzemeler ile kendin yap fikirleri örnekleri hazırladık. Bunları inceleyerek karar verebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir