Bahçe Dekorasyonu

Dikey Bahçe Sistemleri İle Dekorasyon

Değişen mimari anlayışı doğrultusunda evlerimizin planı yanında aynı şekilde bahçelerimizin planları da değişti, değişmeye de devam ediyor. Klasik bahçe ve çiçeklendirme sistemlerinin dışında çeşitli alanlarda kullanılabilen farklı yapılarda dikey bahçe sistemleri ortaya çıktı. Dikey bahçe sistemleri otoyollarda, küçük ve büyük bahçelerde kullanılabildiği gibi aynı şekilde balkon ve ev içi dekorasyonlarında da kullanılabiliyor. Biz bu yazımızda sizlere dikey bahçe sistemleri ile dekorasyon konusunda bilgiler vereceğiz. Yazımızın sonunda da bu dikey bahçe sistemleri ile neler yapabilirsiniz

Evin nerelerinde kullanabilirsiniz, nasıl konumlandırabilirsiniz gibi konularda bilgiler vereceğiz. Bildiğiniz gibi dikey bahçe sistemleri veya diğer bir adı ile bitkilendirme sistemleri genelde açık hava mekanlarında kullanılır. Bir duvarı daha güzel göstermek veya gizlemek için bile tercih edilebilir. Bu dikey bitki sistemleri aynı şekilde balkonlar için kullanılabiliyor. Özellikle küçük balkonların zemininde herhangi bir saksı için alan olmaz. Bu saksıları yere koyamayacağınız için dikey bir şekilde birbiri üzerine asabilirsiniz. Aynı şekilde uzun  ve dar yapılı saksıları daha fazla kat olabilecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Dikey bahçelendirme sizin kendi saksılarınızı bu mekanizmalar üzerine yerleştirebileceğiniz gibi aynı şekilde bu sistemlerin kendi saksıları ile de sağlanır. Sadece çiçek, sadece yeşil bitki veya sadece herhangi bir tarz bitki kullanmanız gerekmez. Istediğiniz tüm tarz bitkileri bu sistemde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Istediğiniz kat sayısına bağlı olarak çok katlı veya az katlı olarak tasarlayabileceğiniz bu dikey bahçelendirme sistemi bir çok yerde vertical garden olarak adlandırılır. Tam olarak da dikey bahçe anlamına gelir.

Dikey bahçe sistemleri ile dekorasyon yaparken ev içerisinde de çeşitli fikirler oluşturabilirsiniz. Yatak odasında daha doğrusu uyunan bir odada bitki olması pek sağlıklı değildir. Geceleri siz uyurken bitkilerini fotosentez yapar ve sizin uyuduğunuz ortama karbondioksit verir. Bunun önüne geçmek için uyunulan odaya çiçek konulması önerilmez. Yatak odası dışında mutfaktan banyoya kadar bu değişik çiçeklendirme sistemlerini dekorasyon amaçlı kullanabilirsiniz. Farklı örnekler ve farklı bakış açılarını görmek için galerimize göz atmadan geçmeyiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir