Salon Dekorasyonu

Dikdörtgen Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Uzun bir günün sonunda kendimize ayırdığımız zamanı değerlendirmek için ne yaparız? Arkadaşlarımız ile evimizde zaman geçirir onları sohbet etmeye davet ederiz, veya uzanır koltuğa kitap okur dinlenir sıcak çikolatamızı içeriz. Televizyon izler o kısık kısık çalışırken biz karşısında uyuklarız. Güzel bir filmi tv ye bağlar keyifli atıştırmalıklar yanında bütün akşamı keyifle geçiririz. Yatağa gidene kadar tüm bu eylemleri yaptığımız yer oturma odası veya salonlarımızdır. Tüm bunların sonucunda varmak istediğimiz nokta şudur ki, salonlarımız şık ve estetik, aynı zamanda bütün ihityaçlara cevap veren konforlu alanlar olmalıdır. Peki, fiziksel özelliklerine göre çok değişik özellikleri olan bu salonlardan dikdörtgen olanları nasıl döşenir? Yani dikdörtgen salon dekorasyonu nasıl olmalıdır? Şık bir tasarım ortaya çıkarmak için ciddi ciddi düşünmek gereken bu ince uzun biraz zor şekili odaları nasıl döşemek gerekir? Bakalım bunlar için elimizde neler var.

Odayı ikiye bölün, kendinize odak noktaları belirleyin

Ince uzun salonları yani dikdörtgen salonları dekore etmek için ikiye bölmek en iyi yöntemdir. Yoksa ne yaparsanız yapın sanki diğer tarafını yeterince önemsememişsiniz gibi görünecektir. Odanın bir tarafını misafirlerinizi ağırlamak için koltuklar, sehpalar ve belki tv ünitesi ile döşeyin. Bu kısım diğer taraftan tamamen bağımsız olsun. Diğer tarafı yemek odası yapabilirsiniz, ihityacınıza göre kütüphanenizi oraya getirerek okuma alanı yapabilirsiniz aynı şekilde çalışma odası bile yapabilirsiniz. Odanın iki kısmını aynı anda kullanmak isterseniz bu biraz imkansız olabilir. Odanın kısımları arasında odak belirlemek dengeli bir yerleşim için olmazsa olmazdır.

Farklı renkleri farklı alanlarda toplayın

Dikdörtgen salon dekorasyonu nasıl olmalıdır sorusunun bir diğer cevabı özgün olmalıdır. Bu tarz odaların duvar boyalarında odanın tarzını yansıtan değişik renkler kullanmak harika sonuçlar doğurur. Uzun duvarı bir renk kısa duvarı başka bir ton renk boyayarak oldukça harika bir tasarım ortaya çıkarabilirsiniz.

En farklı ve en orijinal dikdörtgen salon dekorasyonu örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir