Salon Dekorasyonu

Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri

Evlerimizi dekore etmeye karar verdiğimiz andan itibaren onlarca örnek dekorasyon modelini incelemeye başlarız. Bunların içerisinde dikdörtgen salon dekorasyon örnekleri de vardır, kare olanları da geniş veya dar olanları da. Bazı örneklerde kullanılan mobilyalar ile aksesuarlar o kadar güzeldir ki onların bizim odalarımız için uygun olup olmadığını düşünmeden direk almaya kalkarız. Halbuki bir ev dekorasyonu planlanırken yapılabilecek en büyük hata budur. Dekorasyon dergisinde ya da blogunda gördüğünüz bir eşyayı düşünmeden almak, mankenin üzerinde harika duruyor bende de kesin böyle durur gibi düşünerek bir elbise almaya benzer. O elbisenin sizin üzerinizde de aynı şekilde durması için boyunuzun, kilonuzun, ten renginizin ve diğer tüm detayların tıpkı mankeninki gibi olması gerekir. Yoksa internette nasıl gerçekçe nasıl fotoğraflarındaki gibi ortaya trajik görüntüler çıkar. Ev dekorasyonunda da aynı şey geçerlidir. Örnekte gördüğünz mobilyanın ya da aksesuarın boyutlarının sizin eviniz için uygun olması lazım. Örnekteki eşya geniş bir oda dekorasyonunda kullanılmış ise ve sizin odanız dar ise, bunu kullanmak en yanlış hareket olur. Kısacası evlerimizi dekore ederken bol bol örnek incelemeli, bu örneklerdeki odaların da özelliklerine dikkat etmemiz gerekir.

Daha önceki yazılarımızda salonlar, oturma odaları hakkında bunları nasıl döşemeniz gerektiği hakkında bir çok bilgi verdik. Her tarz salonu en şık tarzda dekore etmek mümkündür. Ancak salonlar içerisinde bir şekil vardır ki dekore etmesi en zor olanıdır, tabiki dikdörtgen salonlar. Tabi bu dikdörtgen salon dekorasyonu örnekleri sizin odanızın darlığına ve genişliğine de bağlıdır. Bazı dikdörtgen odalar eni çok kısa olup boyu çok uzun olacak şekilde yapılabiliyor. Eğer odanız eni çok dar olmayan bir oda ise ideal salon dekorasyonu için çok uygundur diyebiliriz. Bu şekle sahip salonları dekore ederken yapmanız gereken ilk şey, bu oda içerisinde iki ayrı merkez oluşturmak. Tüm odayı toplu bir şekilde dekore etmeye çalışmak yerine odanın bir kısmını oturma ve tv izleme alanı gibi bir kısmını da yemek odası alanı gibi düşünebilirsiniz. Aynı şekilde odanın kalan kısmını çalışma alanı gibi düşünerek de dekore edebilirsiniz. Galerimizde de dikdörtgen salon dekorasyon örneklerini görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir