Salon Dekorasyonu

Dikdörtgen Salon Dekorasyon Fikirleri

Evde olduğumuz sürece özellikle de hafta içinde en fazla zaman geçirdiğimiz alanlar salonlarımızdır. Gelen misafirlerimizi ağırladığımız oda olması dışında salonlarımızı kendi konforumuz için mükemmel bir şekilde dekore etmek isteriz. Dekore edilmesi en kolay, en en verişli salonlar dikdörtgen salonlardır. Burada eni boyu normal şartlarda olan salonlardan bahsediyoruz tabiki. Bir kenarı aşırı kısa bir kenarı aşırı uzun salonlar aslında dekorasyonu en zor olan dikdörgen odalardır. Dikdörtgen salon dekorasyon fikirleri ağırlıklı olarak normal boyutlardaki odaları kapsasa bile biz bu yazımızda çok dar ya da çok uzun salonu olanlara da çeşitli bilgiler vermek istiyoruz. Asıl zor olan nokta burası çünkü.

Salonlarımızda tıpkı diğer tüm odalarda olduğu gibi güzel bir renk sıkalası yakalamak gerekir. Çok koyu renklerin bir arada olduğu karanlık salonlar yerine daha renk dengesi sağlanmış salon dekorasyonları hazırlamak gibi.  Bu durumun tam tersi de geçerlidir tabi, tamamen açık parlak göz alıcı renk tonlarından ziyade harmonik bir ortam oluşturmak. Dikdörtgen salon dekorasyon fikirleri içerisinde dar salonları olanlar için en çok ön plana çıkan fikir derinlik algısı verme fikridir. Salonunuz çok darsa bu odaya yerden yansıtmalı sıcak renk tonlarında ışıklandırmalar kullanmalısınız. Bu tarz yerden aydınlatmalar odaya büyükmüş hissi verecek derinlik algısı yaratır. Küçük banyolarda, küçük balkon ve teraslarda bu tarz minik mumları kullanarak derinlik algısı verebileceğinizden önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Aynı yöntemi dar salonlarda da uygulayabilirsiniz.

Salonlarınızın darlığı ya da genişliği ne olursa olsun bu odaları iki odaklı gibi düşünerek döşemek lazım. Bir tarafta bir odak noktası diğer bir tarafta diğer bir odak noktası belirleyerek eşyalarınızı bunların etrafında konumlandırın. Bu oda kısımları bir taraf oturma odası bir taraf yemek odası gibi ya da bir taraf yine oturma odası diğer taraf çalışma odası gibi belirlenebilir.

Dikdörtgen salon dekorasyon fikirlerini uygularken odanızı iki farklı bölümden oluşturmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz iki tarafı da günlük salon gibi dekore edebilirsiniz. Odak noktaları belirlemek dekorasyon planını yapmak açısından sizin işinizi kolaylaştırır.

Planmaya geçmeden önce galerimizdeki örnekleri incelemeyi unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir