Ev Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyonda Renkler ve Renklerin Uyumu Nedir?

Yeni aldığı evini döşemek isteyenlerin, sıfırdan bir evi dekore etmek isteyenlerin, ikinci el eşyalar ile dolu evi baştan aşağı değiştirmek isteyenlerin, kısacası dekorasyonla ilgilenen herkesin ama herkesin aklında aynı soru, peki ama renkler. Dekorasyonda renkler ve renklerin uyumu nedir, nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir? Kimler ev dekorasyonlarında renk konusunun uzmanıdırlar? Bu konuda bilgi almak için nerelere bakmak gerekir? Ev dekorasyonunda renk uyumu konusu aslında dekorasyon konusundaki en önemli noktadır ayrıca en de zorlu noktadır diyebilriz. Sonuçta kimse doğuştan renk uzmanı olarak doğmaz. Renk tonlarının uyumu ve renk uyumu konusu sonradan öğrenilen bir şeydir. Aynı zamanda zaman içerisinde deneme yanılmalar ile de renk kombinleri konusu geliştirilebilir. Biz bu yazımız ile renk uyumu konusunda sıkıntı yaşayanlara nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatacağız. Ayrıca örnekler verip bunlardan yararlanabilmelerini sağlayacağız. Renk konusu zor olsa da öğrenilebilir bir şeydir.

Modanın temel taşlarını renkler oluşturur. Trend renkler arabalardan ayakkabılara, çizmelerden kıyafetlere hatta çantalara kadar her yerde karşımıza çıkar. Peki bu trendleri evlerimizde direk uygulamak doğru mudur? Bu yılın modası fıstık yeşili olduğu için bu yıl elbise almak mantıklı olabilir, ayakkabı bile alabiilirsiniz sonuçta gelecek sene onu boyayıp farklı bir renk tonunda kullanabilirsiniz. Peki, bu yıl fıstık yeşili moda diye fıstık yeşili bir araba almak ne kadar mantıklıdır. Aynı şekilde bu yılın rengi camgöbeği renk tonu ise gidip bu renk tonunda bir koltuk takımı almak ne kadar mantıklıdır. Bu renk tonları aşırı canlı ve aşırı aykırı renkler olduğu için bunları büyük eşyalar üzerinde kullanmak mantıklı olmaz. Gelecek sene o canlı renk tonunun modası geçtiğinde sizin onu değiştirmek içinn çok uğraşmanız gerekir. Dekorasyonda renkler ve renk uyumu konusunu çok bilmeseniz bile temel konu budur, aşırı canlı ve parlak renklerden temel eşyalar bazında uzak durmak. Bu canlı renk tonlarını aksesuarlarda detaylarda tabiki tercih edebilirsiniz ancak büyük eşyalarda uzak durmak lazım. Örneklere bakmak isterseniz galerimize göz gezdirebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir