Ev Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyonda Country Ne Demek?

Dekorasyonda counrty tarzı aslında 1900 lerin başında Amerika, İngiltere ve Fransa’da kullanılan dekorasyon tarzının modern dünyanın mobilyaları ile kombinlenmiş halidir. Country tarz, köy tarzı ya da şehir dışında yaşayan, taşra insanlarının ev dekorasyonu tarzı olsa da zamanla daha farklı bir hal almıştır.

Evlerimizde country tarz dekorasyonu tüm odalarda farklı şekillerde uygulamak mümkündür. Çiçekli desenlerin, pütükareli kumaşların, kalın perdelerin, kabarık koltukların ve doğal mobilyaların kullanıldığı country stili ev dekorasyonunda renkler genelde pasteldir. English home gibi markaların genel moilya tarzı bu stili temsil eder. Vintage tarzı ile birleşen bu tarzda koyu renklere neredeyse hiç yer yoktur. Bu sebeple de country tarz ev dekorasyonları genelde ferahlatıcı, huzur verici ve konforludur. Ferah ve aydınlık evler için harika bir tarzdır.

Country ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Eski görünümlü eskitme mobilyalar, biraz İngiliz bira Fransız esintileri, mümkünse dubleks bir ev ve geniş bir salon. Country tarzında salon dekorasyonu için ihtiyacınız olan her şey bunlar. Çizgili kareli kumaşlar, çiçek desenli koltuklar ve perdeler, fransız güpürü dediğimiz dantel çeşitlerinden yapılan tüller ve yerde açık renkli genelde pofuduk tarzı bir halı. Beyaz renk tonları hakimiyetinde şık bir country ev dekorasyonu. Farklı örnekler, dekorasyon tarzları ve mobilya yerleşimleri görmek isterseniz country salon dekorasyon örnekleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Country ev dekorasyonu örnekleri nelerdir?

Beyaz, krem rengi, pembe, uçuk pembe ve sarı. Bebek mavisi ile açık turuncuyu da unutmamak lazım. Country tarzı dekorasyon örnekleri nelerdir deyince akla gelen renkler ve tonlar bunlardır. Doğal çiçek desenleri, kareli kumaşlarla kaplanmış ekitme koltuklar ile dekore edilen daha doğal görünümlü evler country ev dekorasyonu örneklerini temsil eder. Daha fazlası için country tarz oturma odası dekorasyonu yazımıza bakabilirsiniz. Ayrıca farklı örnekleri galerimizde de görebilirsiniz.

Country dekorasyon ürünleri nelerdir?

Country tarzı mobilya ancak kendi tarzına dekorasyon ürünleri ile birlikte kullanıldığı zaman tam olarak konsepti yakalamış olur. Bunun için tam anlamı ile country tarza sahip ev dekorasyonları için mutlaka aksesuar kullanmak lazım. Country dekorasyon fikirleri çinko sürehiler içerisinde kurumuş kır çiçeklerin, sallanan sandalyelerin, eskitme tarzı ya da gerçekten eskimiş mobilyaların, kenarları eskimekten yok olmuş halıların kullanıldığı dekorasyon fikirlerinden oluşur.

Modern dünya ile uyumlu örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir