Mutfak Dekorasyonu

Dar Uzun Mutfak Modelleri

Kullandığımız dekorasyon araçlarına göre evimizin her odasında uyguladığımız dekorasyon tarzı değişir. Mobilya seçimi de, renk belirlemesi de aksesuar tedarik edilmesi veya teknik malzemelere karar verilmesi de aynı şekildedir. Nasıl ki oturma odalarımız ile salonlarımız için en önemli mobilya olan koltukları zar zor seçiyoruz, nasıl ki yatak odalarımızın biricik parçaları yataklarımızı düşüne düşüne seçiyoruz aynı şey mutfak modellerimizde de geçerlidir. Mutfak modellerimizi de tarzımıza, zevkimize uygun aynı zamanda mutfağımızın fiziksel özelliklerine uyum sağlayacak şekilde seçmek oldukça zordur. Hele bir de mutfağınız dar ve uzunsa buna mutfak modeli seçmek çok daha zor bir hale gelir. Işte tam da bu sebeple biz dar uzun mutfak modelleri seçimi yapmakta zorlananlar için bu yazımızı hazırladık. Yazı sonundaki galerimizde birbirinden şık mutfak modeli örneklerini incelerken öncesinde dar mutfak dekorasyonu hakkında önemli bilgiler almanın rahatlığını yaşayacaksınız. Dar ve uzun bir mutfağı dekore etmek bu kadar zorsa, nereden başlamak lazım? Hemen bakalım.

Dar uzun mutfak modellerini seçmeden önce mutfağınızı keşfetmelisiniz. Nereden ışık geliyor, penceresi ne kafdar büyük, günün kaç saati güneş alıyor en kısa ve en uzun günde ne zamandan itibaren yapay ışık gerekiyor. Pencereden gelen ışık gün içerisinde mutfağı aydınlatmak için yeterli mi yoksa destek ışık lazım mı? Dolapları yerleştirdiğimizde nerelerin mutlaka açık kalması gerekecek nereleri kapatabiliriz. Işık konusu, dar alanların en büyük problemidir. Özellikle mutfaklar bu alanlara derinlik katmak, olduğundan daha ferah olmasını sağlamak istiyorsanız kesinlikle doğal ışık konusuna çok dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda eksik kaldığı noktada yapay ışık ile desteklemelisiniz. Tezgah doğal ışık mutlaka almalıdır. Ancak çoğu zaman doğal ışık yetersiz kalır. Bu yüzden de mutfak modelini seçerken tezgahı özellikle aydınlatılmış olanlarından seçim yapabilirsiniz. 

Modern mutfaklardaki ada tasarımlar dar mutfaklar için uygun değildir. Sizin seçebileceğiniz dar uzun mutfak modelleri tek cephesi dolaplı veya çift cephesi dolaplı mutfak modelleridir. Mümkünde ankastre olanlarından seçip beyaz eşyaları da ortadan kaldırabilirsiniz.

Farklı örnekleri görmek isterseniz de galerimize bakabilirsiniz. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir