Salon Dekorasyonu

Dar Salon Nasıl Yerleştirilir?

Salonlarımız evin en fazla insanı aynı anda ağırladığı ender odalarından bir tanesidir. Bu yüzden bütün evlerde salonlar en büyük oda olarak tasarlanır. Yeni bir eve taşınmadan önce evi gezerken bakar hangi oda en büyük ve en çok ışık alıyorsa bu oda salon olur diye düşünürüz. Çünkü salonlarımız hem bizi hem evimizi temsil eden vitrinlerimizdir. Peki en zor olan sorudan başlayalım, eğer bu salon darsa, küçükse veya şekilsizse nasıl yapmak gerekir? Dar salon nasıl yerleştirilir, nasıl dekore edilir? Tıpkı küçük ve hatta minik salon dekorasyonları ile oturma odası yerleştirmeleri konusunda bahsettiğimiz gibi en zor koşullarda, fiziksel olarak en el verişsiz yapılarda bile eğer siz doğru mobilyalar ile doğru yerleşimi yapabilirseniz ortaya gayet verimli bir alan çıkarabilirsiniz.

Bu tarz dar ve küçük alanlarda mobilya seçimi ile bu mobilya tarzlarına göre yerleşimi çok önemlidir. Bazen bir kanepenin yerini tv sehpası ile değiştiririz sonra bir bakarız ki oda kocaman olmuş. Bir masanın yönünü değiştirmek bile bu konuda oldukça enteresan durumlar oluşturabilir.

Dar salon nasıl yerleştirilir sorusunun birinci cevabı az eşya ile olur. Çok eşya dar salon yapılarında her şey üst üste duruyormuş gibi görünmesine sebep olur. Aynı şekilde duvarlarda kabalık bir aksesuar yoğunlaşması olması da alanı daha da dar gösterir. Dar salonlarda duvar boyası olarak açık renk tonları kullanılmalıdır. Ayrıca eğer kaplama duvar modelleri veya duvar panellerinden kullanmak istiyorsanız kesinlikle bu duvarlarda üç boyutlu veya kabartmalı duvar panelleri kullanmayın. Bu tarz kabartmalı duvar panelleri odaları olduğundan daha küçük gösterir. Sade ve açık renk tonlarının ferah ve aydınlık bir ortam yaratmasına izin verin. Bu duvarları yine uygun minik aksesuarlar ile süsleyebilirsiniz.

Salonlar ile oturma odaları genelde televizyonların olduğu odalardır. Bu odalardaki tv üniteleri de en az diğer mobilyalar kadar önemlidir. Dar salon nasıl yerleştirilir sorusunun ikinci yanıtı da az yer kaplayan, duvara monte edilebilen tv üniteleri benzeri mobilyalar kullanarak olmalıdır.

Örnek uygulamalarını galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir