Yatak Odası Dekorasyonu

Dar Bir Yatak Odası Nasıl Dekore Edilir?

Değişen alışkanlıklar sonunda bir çok şey ister istemez kendini değişirken buldu. Mimari anayışımız ile birlikte dekorasyon tarzımız da aynen bu şekilde bir anda kendini değişim içerisinde buldu. En az üç metreye kadar çıkan yüksek tavanlı daireler şimdi bir insan boyundaki tavan boylarını görse ağlardı heralde. Eski evlerin çok büyük bir kısmı içi ne kadar kötü olursa olsun satış ve kiralamada diğer yeni evlere göre çok daha yüksek fiyatlar ile alıcı buluyor. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de yüksek tavanlı olmaları. Bir ev çok büyük olmayabilir ya da bir oda. Ancak bu oda ne kadar yüksek tavana sahipse o kadar ferah ve büyükmüş gibi bir his verir. Alçak tavanlı evler oda büyüklükleri fazla olsa da diğer odaların yanında çok daha darmış gibi bir his veriyor. Daralan ya da küçülen sadece tavan yükseklikleri olmadı. Evlerimizin boyutları, odalarımızın boyutları da oldukça küçüldü. Tabi biz küçülen evlere, daralan odalara da farklı çözüm yolları bulmaya başladık. En küçük odaları bile en konforlu, el verişli şekilde kullanmak için çeşitli dekorasyon fikirleri ortaya çıkarıyoruz. Öyleyse gelelim sorumuza, dar bir yatak odası nasıl dekore edilir? Bu sorunun cevabı size muazzam bir konfor, huzur getirecek oda dekorasyonunu sağlıyor.

Dar dikdörtgen yatak odası dekorasyonu

Bir evin her odası aynı olmaz, her biri birbirinden farklı fiziksel özelliklere sahip olabilir. Tüm odalar da sahip oldukları bu fiziksel özelliklere göre dekore edilirler. En zor yatak odası dekorasyonu ise dar dikdörtgen yatak odası dekorasyonudur. Yatağı, gardrobu bu tarz bir odaya yerleştirmek ustalık gerektiren bir iştir. Dar bir dikdörtgen yatak odasında yatağı en doğru konumlandırma şekli uzun olan duvara yaslamak olur. Yatakta yatanlardan birinin duvara karşı kalacak olması dışında bir dez avantajı bulunmayan bu konumlama, bu tarz bir yatak odasını en rahat kullanım imkanını sağlar. Aksi taktirde yatağı ortaladığınız durumda yatağın iki tarafında da kullanılamayacak kadar küçük ölü alanlar oluşturursunuz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir