Salon Dekorasyonu

Country Salon Dekorasyon Örnekleri

Country tarz dekorasyon tanımı ingilizce kökenli kelime olan country yani kırsal kelimesinden gelir. Bizim dekorasyon literatürümüze de bu şekilde girmiştir. Salaş tasarımların kullanıldığı, canlı çiçekli ve kareli desenlerin ön plana çıktığı dekorasyon tipleridir. Bizim kültürümüzde olmayan bir dekorasyon tarzından gelen bu tasarımları biz severek ağırlıklı olarak mutfaklarımızda kullanıyoruz.

Country tarz mutfaklardan sonra en çok salonlarda kullanılan bir dekorasyon tarzıdır. Yabancı ülkelerde yatak odası dekorasyonlarında da çok kullanılır ancak biz daha çok salonlarda seviyoruz. Bu yüzden de bugün sizler için en güzel country salon dekorasyon örneklerini bir araya getirdik. Evimizi farklı ve ekonomik bir şekide dekore etmek istiyorum diyenler için en güzel tasarımlar bir arada galerimizde!

Salona girdiğinizde sıcak renklerin, sıcak desenleri bir arada görüp oldukça samimi bir yere gelmiş gibi hissediyorsanız, kahverengi ve tonları bol bol her yerde karşınıza çıkıyorsa demektir ki country tarzı bir salon içerisindesiniz. Kareli koltuklar, minik desenli perdeler, kırmızı ateş duğla desenli duvarlar, bir de şömine varsa tam yerindesiniz. Kimi bu tarz salonları aşırı samimi ve çekici bulsa da kimi çok sıradan bulabilir. Country salon dekorasyonu örneklerinin bu tarz bir handikapı vardır. Tarzını direk yansıttığı için diğer tarzlardan oldukça uzaktır. Bu sebeple de diğerlerine benzetmek oldukça zordur. Bu tarz bir salon dekorasyonu yapmadan önce örneklerini çok iyi incelemenizi ve iyi karar vermenizi tavsiye ederiz.

Counrty tarzın rengi kahverengi, krem rengi, turuncu gibi soft ve yumuşak renklerdir. Bu tarzı rustik tarz ile karıştırmamak gerekir. Rustik tarz tamamen doğallık ön plana alınarak yapılan daha çok ilham kaynağı çiftlik evleri olan tasarımlardır. Bizim bahsetmekte olduğumuz tarz ona göre daha modern ve daha şıktır. Kırsal ev dekorasyonu tarzının modernize edilmiş halidir. Renklerde de desenlerde de günün modern ögeleri yer alır. Ilham kaynağı geçmişten geliyor olsa da son dokunuşlar günün izlerini taşır.

Galerimizde bu yıl oldukça moda olan country salon dekorasyon örnekleri ile uygulama tarzlarını görebilirsiniz. Beğendiğiniz tasarımlardan ilham alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir