Genel Dekorasyon

Country Ev Dekorasyon Örnekleri

Uyum, estetik, ahenk ve şıklık. Bunların hepsini bir arada yakalamak hiç de kolay değildir. Estetik olan şık olmayabilir, ahenk işin içine girince başka şeyler de işin içine girmiş olur. Bu durumda da daha çok düşünmek, daha özenli olmak gerekir. Ev dekorasyonlarında son zamanlarda yükselen bir trend haline gelen country tarzı inceliyoruz bugün. Country ev dekorasyon örnekleri, sadece şehir dışında değil büyük apartmanlarda ve şehir merkezindeki modern hayatlarda da ilgi görmeye başlayan tarzlardan bir tanesi. Isim olarak çok bilinse de tam olarak içeriği ile özellikleri pek bilinmemektedir. Bu tarzın ismi direk olarak kırsal tarz olaran çevrilebilir, country ingilizcede kırsal, şehir dışı anlamına gelir. Dekoratif tarz olarak da buna isim olarak bu verilmiştir. Çoğunlukla eski ingiliz evlerinde kullanıldığı için ingiliz tarzı olarak da adlandırılır. Mesela bizim ülkemizde english home markası tasarımları tam olarak bu tarzı ifade eden tasarımlardır. Madame coco da benzer bir tarza sahiptir.

Desenli duvar kağıtları, çiçekli perdeler, kalın pofuduk koltuklar, tabi ki çiçekli koltuk yastıkları ve daha bir çok çiçekli detay. Minik çiçekler bu dönemin en önemli temsilcisidir. Biraz klasik, biraz ağır bir tarzı olan country ev dekorasyon örnekleri 18. Yy klasik ev dekorasyonlarının biraz değişmiş halidir. Villa tipi müstakil ev tarzına yönelik ortaya çıkan bu dekorasyonu apartman dairelerinde kullanmak da harika bir fikirdir. Desenli duvar kağıtları bu tarzın önemli detaylarından bir tanesidir. Önceki yazılarımızda da kişisel tercihler ile tarzın evlerimizi dekore etme konusundaki öneminden bahsetmiştik. Yani siz detayları çok sevmeyen, daha sade ve modern bir havayı seven bir kişiliğe sahipseniz country ev dekorasyon örnekleri kesinlikle uzak durmanız gereken bir tarzdır. Ne kadar detay varsa, ne kadar desen varsa, ne kadar renk varsa özellikle de kahverengi tonları, bu evlerde bulunur.

Ahşabın büyüsü denilen bir tarzda da evleri görebilirsiniz. Işte bu evler de yine rustik tarzı bir yaklaşımın muhtemelen kırsal tarzda vücut bulmuş halidir.

Country ev dekorasyon örnekleri galerimizde sizleri bekliyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir