Salon Dekorasyonu

Çok Küçük Salon Dekorasyonu İçin Örnekler

Modern mimari sistemleri arsa fiyatları ile doğru orantılı olarak değişti. Aşırı yükselen şehir merkezi arazi fiyatları evlerin metrekaresini altın kadar değerli hale getirdi. Bunun sonucunda da bir kata beş daire sığdırmak zorunda kalan mimarlar evin tasarımını, mimarisini de buna göre değiştirdi. Odalar küçülmekle kalmadı klasik mimari anlayışımızda bulunan bazı odalar yok oldu yerine bazı odalar geldi. Mesela oturma odasından ayrı yılda iki kez temizlenen, sadece misafir geldiğinde kapısı açılan süslü salonlarımız artık yok. Onun yerine hem gündelik kullanım için hem de misafir ağırlamak için kullandığımız oturma odası salonlar ortaya çıktı. Eskiden evin en büyük bölümü salonlar-oturma odaları iken şimdi yemek odası kavramı gelince salonlarımız da küçüldü. Küçücük alanlarda hem misafir ağırlamak, hem yemek yemek hem de sosyalleşmek zorunda kaldık. Çok küçük salon dekorasyonu için örnekler hazırlarken size dünyanın her yerinden her tarzdan ve renkten örnekler toparladık. Tavan arasında yaşayanların da uygulayabileceği aynı zamanda zemin katta oturanların da uygulayabileceği bir yaklaşımları bir araya getirdik. O zaman bakalım madde madde çok küçük salon dekorasyonu için neler yapmak lazım?

Mükemmel bir aydınlatma

Daha önceki yazılarımızda aydınlatmanın hem salon hem oturma odası hem de mutfak evin hangi bölümü olursa olsun çok önemli olduğundan bahsettik. Küçük odalarda ise aydınlatmanın önemi bir kat daha artıyor. Işığın geliş açısına göre bir odayı daha küçük de gösterebilirsiniz daha geniş de. Tavandan gelen aydınlatma ile odayı daha boğuk da gösterebilirsiniz yansıtılan bir aydınlatma ile daha ferah da. Çok küçük salonlarda odağı bir noktaya toplayan yoğun ışıklandırmalar yerine odanın her tarafına eşit şekilde dağılmış aydınlatmalar kullanılmalıdır. Genelce tavandan direk odaya gelen ışıklar yerine de yansıtmalı ışıklar kullanılmalıdır.

Minik ve kullanışlı koltuklar

Aydınlatmanızı yansıtacak renklerde minimalist koltuklar. Bu koltuklar bir kişinin oturabileceği büyüklükte olmalıdır demek değil, kenarları köşeleri kalın olmayan az yer kaplayan ama çok işe yarayan samimi tarzda koltuklar. Hayat kurtarıcı puflar, yer minderlerini de unutmamak lazım tabi. Modern küçük salon dekorasyon örnekleri aklınıza gelebilecek tarzın dışındaki örnekler ile sizleri bekliyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir