Oturma Odası Dekorasyonu

Çok Küçük Oturma Odası Dekorasyonu Örnekleri

Küçük ve sevimli bir evimiz olsun. Iki göz oda, bir mutfak yeter de artar bile! Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, saray yavrusu evlerden bahsetmiyorum ekstra odası olan bir daire olmasa da olur diyorsanız modern şehir evleri tam size göre. O kadar küçükler ve alanları yok ki mutfağı bile koyacak yer bulamamışlar. Ya koridora bir iki dolap lavabo koyup mutfak yapmışlar ya da salonun bir kısmını mutfağa çevirmişler. Yeni trend açık mutfakları oluşturmuşlar. Hatta abartıp mutfağı küçük bir dolap yapanlar da var. Dolapların içerisindeki minik mutfak rafları, ocak ve lavabo kapağı kapandığında kocaman bir dolap görünümü alıyor. Dışarıdan bakıldığında anlaşılmıyor bile içerisinde ne olduğu. Evet böylesine küçük mimarilerle uğraşmak bizleri küçük alanlarda muhteşem yaratıcı işler çıkarmaya zorluyor. Eskiden kullandığımız mobilyaların, eşyaların hatta aksesuarların bile yanında geçemez oluyoruz. Kendimizi koyacak alanları zor bulduğumuz oturma odalarından çiçeklerimizi çıkarıp askılarımızı asmak zorunda kalıyoruz. Tüm büyüklüklerdeki odalarda uygulayabileceğiniz dekorasyon fikirleri ile biz de yaratıcılığın sınırlarını zorlamaya çalışıyoruz. Bugünkü konumuz çok küçük oturma odası dekorasyonu örnekleri. Sevdiğiniz bildiğiniz gördüğünüz odalara veda edin karşınızda yepyeni oda fikirleri sizleri bekliyor!

Az ve öz eşyalarla ferah bir ortam

Doğu felsefelerinde her zaman en az desteklenir. Yani az kullanma düşüncesi. Az eşya, az yemek, az konuşmak. Uzakdoğu ev dekorasyonlarına baktığımızda minimumda eşya olduğunu görürüz. Yatak yerdedir belki sadece üzerine örtmelik bir örtü vardır fazladan. Bunun yanında bir divan vardır ya da yerde oturulur yine. Kapılar bile sürgülüdıur ayrıca tutma yeri yoktur. Başka odada bulunan ancak işe yaramayan hiç bir şey yoktur. Çok küçük oda dekorasyonlarını yaparken kesinlikle buna dikkat etmek gerekir. Yani odanızda olan ama sizin kullanmadığınız ekstra malzemelere asla yer verilmemelidir. Kocaman yer kaplayan kalın perdeler olmamalıdır. Koltuk üzerinde ya da kanepe üzerinde bile ihtiyacınızdan fazla renk renk kırlentler olmamalıdır. Bu kırlentler her ne kadar yer kaplıyor gibi görünmse de aslında göz yorucu olduğu için odayı olduğundan daha küçük göstermektedir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir