Oturma Odası Dekorasyonu

Çok Küçük Oturma Odaları İçin 15 Dekorasyon Örneği

Şehirler büyüdükçe topraklar, araziler pahalandı. Topraklar pahalandıkça da evlerin boyutları küçüldü. Hem en olarak hem de boy olarak küçülen apartman daireleri bizlere sadece bir oda ve yatak odasından, hatta bir oda ve etrafında yer alan banyo ve mutfaktan oluşan evlerde yaşam oluşturma zorunluluğu getirdi. Biz de hiç zaman kaybetmeden bu tarz çok küçük oturma odaları için 15 dekorasyon örneği hazırladık. Bu dekorasyon örneklerini paylaşırken aynı zamanda küçük alanların dekorasyonlarında nelere dikkat etmek gerekir gibi önemli bilgiler de hazırladık. Odalarınız veya evleriniz ne kadar küçük olursa olsun hepsinde kullanabileceğiniz pratik bilgileri bir araya getirdik. Sıradan bir oturma odasını şık ve estetik bir alan dönüştürmek için ışıklandırmadan kullanmanız gereken lamba stiline, duvar renkleri ve duvar kağıtlarından yerdeki halıya ve penceredeki perdeye kadar, bir oda içerisinde bulunan her şey hakkında gerekli bilgileri topladık. Sevdikleriniz ile keyifli zamanlar geçirebilmeniz için şık olmaktan daha ziyade konforlu odalar yaratmanız gerektiğini unutmayın

Homojen bir aydınlatma her zaman işinize yarar

Homojen bir aydınlatma demek, odanın her yerinde eşit miktarda aydınlatma demektir. Yani odanın girişinin daha aydınlık olup kenarlarının daha karanlık olmamasıdır. Çalışma masası ya da yemek masası gibi masaların bulundukları alanda daha kuvvetli lambalar kullanabilirsiniz. Ancak bunları sadece ihtiyacınız olduğu anlarda açın sonrasında kapatın. Oda içerisinde bir köşeden diğer köşeye baktığınızda her yerin eşit aydınlıkta olmasına özen gösterin. Karanlıkta kalmış köşeler odanın daha küçük ve boğucu görünmesine sebep olur.

Gereksiz her şey bu odalardan atın

Belki lazım olur dursun eşyalarınızı küçük oturma odalarınızın dışına çıkarın. Hatta eviniz küçükse onları bodruma, çatı arasına bir yere koyun. Odalarınızın yaşam alanlarını işgal etmesine izin vermeyin. Ihtiyacınızdan fazla sandalye masa bulundurmayın. Kendinize ve sevdiklerinize alan verin.

Kocaman pencereler ve ince perdeler

Oturma odasında kullandığınız perdelerin odanın havasını etkilediği kesin. Hepimiz kalın kadife kumaşlardan oluşan şık ve tarz kruvaze perde setlerini kullanmak istiyoruz. Ancak eğer küçük bir odanız varsa bu tarz bir perdeyi kullanmak hiç de doğru olmaz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir