Kendin Yap

Çocuklar İçin En Ekonomik Kendin Yap Fikirleri

Çocukları mutlu etmek o kadar kolay ki, o yüzlerinde çiçekler açan gülümsemeyi yakalamak. Küçük büyük fark etmez, her yaştan her cinsiyetten çocuklar renkli, yaratıcı, orijinal şeylere bayılır. Evde boş zamanlarınızda çocuklarınızla beraber keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, aynı zamanda onların bir şeyler yaparak el becerisi kazanmalarını, aynı zamanda kendilerini geliştirmesini istiyorsanız evdeki malzemelerle harika işler ortaya çıkarabilirsiniz. Çocuklar için en ekonomik kendin yap fikirleri, sizlere evdeki malzemelerle yaratıcı ürünler çıkarma şansı verirken çocuklarınızın kendini bir şeyin parçası hissetmesi için de ortam yaratır. Heş grubundaki çocukların aileleri ile birlikte bir şeyler yapmaları, onların sosyal gelişimleri için çok önemlidir. Özellikle ellerini kullanarak yapacakları aletler, oyuncaklar onların okuldaki gelişimini doğrudan etkiler. Çocuklarınız ile harika haftasonu geçirmek için yapabileceğiniz basit, ucuz ve eğlenceli projeler ile karşınızdayız!

Herkesin evinde renkli çoraplar vardır, bu çoraplar zamanla eskir yerine yenileri gelir. Eskimiş ama tamamen harap olmamış çorapları masalarınızın ayaklarına giydirerek çocuklarınız için sevimli görüntüler oluşturabilirsiniz. Çocuk odasındaki çalışma masası, karyola veya ranzaların, hepsine bu renkli çorapları giydirin. Çocuk odasındaki tüm mobilya ayakları çoraplarla renk renk olsun. Üstelik eski ayakkabılarınızı da üzerine giydirip daha sevimli bir görünüm elde edebilirsiniz. Çocuklarınızın minik ayakkabıları bu masa ayakları için ideal.

El işi kağıtları, çocuk olan her evde vardır. Bu kağıtların büyük bir kısmı kullanılır, içinden kocaman parçalar çıkarılır. Bu parçaları çıkardıktan sonra geriye kalan küçük kısımlar ise bir işe yaramaz. Haftasonları oturup bu kalan parçalara çeşitli şekiller vererek çocuk odaları için süs haline getirebilirsiniz. Onlara günlerin isimlerini, ayların isimlerini yazarak da duvara asıp çocuklarınızın bunları kolayca öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

Yiyeceklerle harikalar yaratabilirsiniz. Patlamış mısırlardan eller yapabilirsiniz. Herhangi bir şeffaf eldivenin içine patlamış mısırları doldurun. Sonra eldivenin ucunu bir iple bağlayın. Çocuklarınızın gördüğü anda bayılacağı garip eller yapmış oldunuz. Bu örnekler dışında daha farklı kendin yap fikirleri için galerimize göz atmayı ihmal etmeyin.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir