Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Çoçuk Odası Perde Çeşitleri

Her oda dekorasyonunun en önemli parçalarından biri de perdelerdir. Yatak odasından mutfağa kadar her yer için özel perde tasarımları vardır. Biz bunlardan en uygun olanlarını ilgili odalar için seçip hazırlarız. Evin her bölümü için özel tasarım perde çeşitlerinden bahsediyoruz, bugünkü yazımızda çocuk odası perde çeşitleri, bu perdeler ile uyumlu dekorasyon fikirlerini sizler ile paylaşacağız. Çünkü perde ve mobilyaların uyumu odayı gösteren en önemli detaydır.

Estetik görünüm mü, kullanışlılık mı?

Perde seçimi yaparken önce buna karar vermek gerekir, yani sizin için estetik görünüş mü daha önemli yoksa kullanışlı olması mı? Tabiki herkes ikisinin bir arada olmasını ister. Ancak çocuk odası perde modelleri arasında hem kullanışlı hem de estetik oların yanında bir özelliği ile ön plana çıkan daha güzel perdeler vardır. Tabi perdelerin kullanışlı olması ya da olmaması sizin odanızın ve eşyalarınızın özelliklerine de bağılıdır. Örneğin, dar ve küçük bir çocuk odanız var ise bu odada çok yer kaplayan kocaman perdeler yerine sade stor perdeler daha kullanışlı olur. Aynı zamanda eğer kocaman bir çocuk odanız varsa ve eşyalar ile dolduramadıysanız aynı şekilde kocaman kruvaze tarzı perdeler yer kaplar ve odanıza hoş bir hava katar.

Zebra perde modellerinden vazgeçemeyenlere, desenli zebra perdeler

Zebra perde modelleri salon ya da oturma odası dekorasyonları ile oldukça uyum sağlarken sevimli çocuk odası dekorasyonları ile pek uyumlu olmaz. Ancak siz zebra perdelerin kullanışlı olduğunu düşünüp asla vazgeçmem diyorsanız da yeni sezon zebra perdeler, en sevimli desenleri ile sizlerin yardımına koşuyor. Zebra perdeler, istenildiğinde ışığı alabilen istenildiğinde içeriği hiç göstermeyen bir şekilde ayarlanabildiği için bir çok aile tarafından çocuk odasında tercih ediliyor.

Onlar da bir takım, tül ve fon perdeler

Taç çocuk odası tül perde modelleri içerisinde özellikle karşımıza çıkan perde ve tülün takım olduğu ürünleri diğer marka koleksiyonları içerisinde de görmeye başladık. Ya birbirini tamamlayan desenleri ile ya da aynı konsepte sahip desenleri olan perdeler, çocuk odaları için mükemmel seçim olabilir. Bu tarz perdelerin ve tüm perde çeşitlerinin değişik uygulamaları için genç odası perde modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir