Genel Dekorasyon

Çift Mekanizmalı Stor Perde Modelleri

İster evde ister ofiste kullanın, stor perdeler ortama ve dekorasyona uygun olduğunda en kullanışlı perde modellerinden biridir. Özellikle de çift mekanizmalı stor perde modelleri şıklığı kadar fonksiyonelliği ile ön plana çıkar. Dar alanlarda yer kaplamayan bu perdeler temizlenmesi kolay olduğu için de iş yeri gibi hızlı kirlenen alanlarda özellikle tercih edilir. Nemli bir bezle kolayca temizlenen perdelerin kendi kendini temizleyen özelliklere sahip olanları da vardır.

Büyük ofis pencereleri için ideal

Stor perdeler hem perde hem tül gibi kullanılabildiği, içeriye giren ışığın mükemmel bir şekilde kontrol edilebildiği bir perde türüdür. Klasik stor perdelerin dışında bir de çift mekanizmalı stor perdeler vardır ki bunlar kullanımı daha kolay perdelerdir. Iki rulo arasında kayarak ayarlanan perdeler için iki adet ip bulunur. Bu ipler yardımı ile perde indirilebilir ya da kaldırılabilir. Eğer yarım kalkık olarak kullanmak isterseniz o şekilde de ayarlanabilir. Desenli ya da sade fon perdelerinin yanı sıra birbirinden renkli ve desenli perdeleri de bu mekanizmalı hali ile bulabilirsiniz.

Ev sevilen mutfak perdelerinden, çiftli sistem stor perdeler

Normal stor perdeler tek rulo sistemi üzerinden çalışan bazen kolayca kayabilen ya da bozulabilen bir yapıya sahip olabilir. Ofislerde ve iş yerlerinde sürekli açılıp kapanan, sık sık pencereye sıkışma durumu olan bu perdelerin yerine mekanizmalı perdeler son zamanlarda daha çok tercih edilir oldu. Evlerde ise fonksiyonel eşyaların daha fazla öne çıktığı alanların başında mutfaklar geldiği için bu perdeler en çok mutfakta kullanılıyor. Zebra perde dediğimiz kalın çizgiler yer alan perdelerin içinde de bu tarz çift sistemli perdeler bulunuyor.

Ne perdesiz ne tülsüz

Stor perdeleri tıpkı aynı mekanizmaya sahip tül perdeler ile tamamlayabilirsiniz. Eski tarzdaki işlemeli perdelerle birlikte modern tasarım tüllerin de aynı sisteme sahip olduğu modelleri bulabiliyoruz. Tül stor perde fiyatları ise normal fon perde fiyatlarından çok farklı değil. Klasik tarzdaki modellerin fiyatları daha yüksekken modern perde modelleri ve ince modellerin fiyatları oldukça uygundur. stor perde modelleri kullanım alanları ve çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak için mutfak stor perde modelleri yazımızdan ilham alabilirsiniz. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir