Ev Tekstili

Chester Koltuk Renkleri

Ne tarz ev olursa olsun dekorasyona asalet katan koltuklar hangileridir desek ne derdiniz? Bir çok kişiden tabiki chester koltuk modelleri dediğini duyar gibiyiz. Peki bu koltulklardan en çok sevdiğiniz , tercih edeceğiz chester koltuk renkleri hangisi olurdu diye sorsak? Evet bu sorunun cevabı oldukça zor çünkü son dönem koltuk koleksiyonlarında o kadar çok renk seçeneği mevcut ki hangisini seçeceğimize, neden onu seçmemizin daha doğru olacağına karar vermek neredeyse imkansız.

1600 lü yılların sonunda İngiltere’de tasarlanan bu koltuk, bulunduğu bölge zanaatkarları tarafından mükemmel hale getirilmiştir. Renk konusundaki hassaslık ta o zamandan kalan bir şey. Malum zaman zor, kumaş çok kıymetli. Şimdiki gibi fabrikasyon kumaşlar mı var, bir kumaş istediğinizde ta çinden hindistandan veya buna benzer uzak yerlerden geliyor. O yüzden de bu koltukların fiyatları yüksek bir aralığa sahipmiş. Ayrıca bu koltuk modellerinde o zamanlar deri ürünler çok kullanılmış. Çünkü aslında o zamanlar deri ürünler bir çok kaliteli kumaşa göre daha uygun fiyatlıymış.  Çok pahalıya elde edilen koltukları da sadece zenginler kullanırmış.

Zamanında sadece zenginlerin evinde bulunan bu harika koltukları artık herkes evine alabiliyor. Tasarım bakımından bir değişiklik yapamayan markalar da kendini birbirinden özel chester koltuk renkleri ortaya çıkararak gösteriyor. Kimi parlak kadife kumaşlar, kimi mat kadife kumaşlar, kimi saten kumaşlar, kimi de deve derisi tarzında çok kaliteli ve pahalı kumaşlar kullanıyor. Salonlarımızı daha zengin gösteren bu koltukların saten ve kadife olanları genelde sıradan bir salon  dekorasyonunda kullanılmıyor. Aşırı süslü ve gösterişli kaçtıkları için özel yerlerde daha çok tercih edilir. Bu parlak kadife kaplama kumaşları da zaten en canlı renk tonlarından tercih ediliyor.

Koltuk tasarımları içerisinde iki temel model var, minderli ve mindersiz olanlar. Mindersiz olanlar daha modern tasarımlar olarak görülüyor. Bu modellerde renkler de daha minimal,daha sade ve mat renkler. Galerimizdeki chester koltuk renkleri örneklerini incelerken bu modern tipler ile eskitme tipler arasındaki farkları net bir şekilde görebilirsiniz. Havalı evlerin olmazsa olmazı chester koltuklar en güzel tasarımları ile bizleri bekliyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir