Ev Tekstili

Boncuklu Kapı Perdesi Modelleri

Dekorasyonlarda kullanılan bazı yardımcı araçlar vardır. Bu yardımcı malzemeler bazen bir aksesuar bazen bir yapı malzemesi olabilir. Mesela, büyük bir salon içerisinde birden fazla kullanılabilir alan yaratmak isteyenler duvar panelleri veya benzer oda ayırıc modellerini kullanabilirler. Aynı şekilde oda içerisinde bazı kısımları daha süslü bir hale getirerek ayırmak isterseniz boncuklu kapı perdesi modelleri kullanabilirsiniz. Ip perdelerden esinlenerek yapılan bu perde modelleri o kadar kullanışlıdır ki ancak aldıktan sonra iyiki almışım diyebilrsiniz. Diğer ip perdelerden farklıdır, ip perdeler arkasını gösterir. Çoğunlukla tek renklidir çeşitli renk tonlarını bir arada bulmak pek mümkün değildir. Bu perde modelleri de ev dekorasyonunda çok kullanışlıdır. Boncuk perdelerin kullanımı biraz daha farklıdır.

Yeni nesil ev tasarımlarında daha doğrusu mimarisinda her yer her şey son derece küçüktür. Küçücük mutfaklar, minik banyolar ve minik lavabolar vardır. Bu küçük mutfakların zaten içi ve dışında yer olmadığı için kapıları olmaz. Bir çok evde kapı yerine hoş, süslü bir geçiş alanı yapılmıştır. Bu tarz bir kapı alanını tamamen kapatamazsınız. Ancak mutfağa geçişi ayırmak, gelen giden herkesin mutfağınızı görmesini engellemek için burada boncuklu kapı perdesi modelleri kullanabilirsiniz.

Bu perdeler içerisinde kalın ve büyük olanları vardır. Isterseniz içeriyi tamamen gizleyen bir modelini bulmak mümkündür. Aynı zamanda hafif ve ince olanlarından da bulabilirsiniz. Evinizde boncuklarınız ya da düğmeleriniz varsa bu eprde modellerini kendiniz de yapabilirsiniz.

Hazır satılan boncuklu kapı perdesi modelleri bir çok çeşittedir. Kulllanım kolaylığı sağlamak amacı ile farklı farklı monte yöntemleri ile tasarlanmıştır. Kimi boncuklu perde modellerini kapı boşluğunun iki yanına tutturarak yerleştirebilirsiniz. Kimi boncuklu perdeler ise normal perde gibi korniş ile asılabilir. Bazıları ki bunlar en kullanışlı olanlarıdır, cırt cırtlıdır. Tavana cırt cırt kısmı yapıştırılan perde üzerinde de diğer kısmı bulunan bu tasarımları uygulamak çok daha kolaydır. Istediğiniz zaman çıkarabilir istediğiniz zaman takabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir