Genel Dekorasyon

Bodrum Katı Nasıl Değerlendirilir?

Müstakil bir evde oturmak, özellikle de şehirde veya şehir merkezine yakın bir yerde müstakil evde oturmak inanılmaz büyük bir şans günümüzde. Minicik apartman dairelerine sıkışmış insanların hayatlarını seyrederken geniş bir evde oturuyor olmak paha biçilemez. Müstakil evde oturanların kendilerine ait bodrum katları vardır. Eğer sizin de kendinize ait müstakil bir eviniz varsa bodrum katınız da vardır, bu bodrum katını yaşanabilir ve kullanılabilir bir alan halina getirmediyseniz geç kalmış sayılmazsınız. Bizim sizin için hazırladığımız bodrum kat nasıl değerlendirilir fikirleri sayesinde aklınızın ucundan bile geçmeyecek şıklıkta, kullanışlı ve estetik bir alan yaratabilirsiniz. Bodrum katlarınızdan isterseniz çocuk oyun odaları yapabilirsiniz. Isterseniz kendiniz ve arkadaşlarınız için n bilardo salonu yapabilirsiniz. Eğer film izlemeyi seviyorsanız arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle film geceleri yapmaya bayılıyorsanız hiç zama kaybetmeden siz de bodrum katınızı film salonuna çevirebilirsiniz. Ayrıca bodrumlarınızı evin dışında farklı bir yermiş gibi mutfaklaera bile çevirebilirsiniz.

Bodrum değerlendirme dersleri bir, yalıtımı sağlamak

Herhangi bir yerinden su alan, nemli bir bodrum ne yaparsanız yapın işe yaramaz. Her daim içeride kimsenin oturmak istemeyeceği bir nem bir koku oluşur. Ayrıca unutmayın ki uzun vadede nem oldukça hasar verici bir şeydir. Insan sağlığı açısından çok tehlikelidir. Isı yalıtımı demek duvarlarının tamamının kontrol edilmesi demektir. Aynı şekilde hem bu alanın sıcak olmasını hem de su geçirmez olmasını sağlamaktır. Hiç vakit kaybetmeden duvar kontrolu ile işe başlayabilirsiniz.

Penceleri hazır hale getirin

Bodrumların çoğunda pencere olmaz, olanlar da çok küçüktür. Eğer sizin de bodrum katınızda pencere varsa bunları temizleyin, hem su hem soğuk geçirmez hale getirin. Isıcam bu konuda işinizi görebilir. Pencereleri temizledikten sonra daha büyükmüş gibi göstermek için kocaman perdelerle tamamlayabilirsiniz. Siz küçük olduğunu bilseniz de diğer herkes daha büyük pencereler olduğunu düşünecek. Böylece bodrum katı olmasına rağmen daha aydınlık algılanacak.

Ister mutfak, ister oyun odası, ister sinema salonu

Bodrum katlarınızı kullanabilir hale getirdiğinizde kendinize ve ailenize özel bir yaşam alanı açmış olacaksınız. Ne çeşit şeyler yapabileceğinize galerimizdeki örnekleri inceledikten sonra karar verebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir