Yatak Odası Dekorasyonu

Birbirinden Şık Sürgülü Dolap Modelleri

Konserve kutusu gibi küçücük bir evim var, onu ne yapsam yapsam da kullanışlı bir şekilde dekore etsem diye sorsaydınız size ilk önerimiz sürgülü bir gömme dolap alın, bunu uygun bir yere yerleştirin sonra gereksiz her şeyi onun içine koyup ortalığı düzenli bir hale getirin olurdu. Sürgülü dolap modelleri, mutfaklardan salonlara yatak odalarına hatta antrelere kadar hayatımızı kolaylaştıran, en akıllı depolama alanlarından bir tanesidir. Sürgülü dolap denince akla  genelde yatak odasında kullanılan gardroplar gelir. Çünkü genel kullanım bunun üzerinedir ancak biz bu dolap sistemlerini yatak odası dışında da bir çok yerde kullanmaktayız. Mesela, çalışma odalarındaki dolaplarda, kitaplıklarda. Aynı şekilde bir çok mutfakta ana mutfak dolabı olarak veya yardımcı dolaplardan biri olarak kullanıyoruz. Sürgülü kapak sistemi hızlı ve pratik bir kullanım sunuyor. Ne kadar az yer kapladığından ve kullanıldığı odayı ne kadar büyüttüğünden bahsetmiyoruz bile.

Sürgülü dolap modellerinin yurt dışındaki bazı ülkelerde dolap gibi kullanıldığı örnekler vardır. Bir artı sıfır veya bir artı bir tarzı küçük dairelerde dekoratif duvar paneli kullanarak alanı daraltmak yerine siz de kocaman sürgülü dolaplar kullanarak bunları duvar gibi bir görünüme getirebilirsiniz. Özellikle bir artı sıfır dediğimiz stüdyo tipi dairelerde büyük salonu bölmek gerekiyor. Bazen yatak odasını bu oda içerisinde bir yere konumlandırıyoruz. O noktada büyük bir sürgülü dolap modeli kullanarak odanızı doğal olarak bölebilir, yatak odanızı odanın kalan diğer kısmından rahatlıkla ayırabilirsiniz. Böylece farklı bir oda bölücü kullanmanıza da gerek kalmaz.

Ev dekorasyonlarında kullandığımız mobilyalar bizim evdeki konforumuzu belirler. Modern dünyanın dekorasyon algısındaki düstur şudur, ev mobilyalar için değildir ev bizim içindir. Yani mobilyalar bizden çok yer kaplamamalı, bize yaşam alanı bırakmalıdır. Ister yatak odasında olsun ister salonda ister mutfakta, mobilyaların enerjisi bizi daraltmayacak şekilde olmalıdır. Bu yüzden de sürgülü dolap modelleri gibi kullanışlı, gömme dolap modelleri gibi bizim yaşam alanlarımızdan çalmayan mobilyalar kullanmak gerekir. Böylece bu mobilyalar sayesinde kendimize daha çok alan kalır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir