Mutfak Dekorasyonu

Birbirinden Şık Mutfak Perdesi Tasarımları

Sıcak bir yuva, samimi bir evin iki temel unsuru vardır, perde ve halı. Içinde mobilya olmayan bir ev de boş görünür tabiki ama bir odayı oda yapan, evi ev yapan perdeleri ile halılarıdır. Perdesi olmayan ev yeni taşınılmış veya boş gibi bir his verir. Hatta öyle ki bir çok kişi hala stor perde modellerini evlerinde kullanmaz çünkü o perdeler onlara gerçekmiş gibi gelmez. Yatak odasından mutfağa, oturma odasından banyoya kadar her yerde kullandığımız perdelerimizi odasına göre beğeniriz. Salon perdesi tasarımı açısından çok başarılı olan bir çok marka birbirinden şık mutfak perdesi tasarımları ile de ön plana çıkmaktadır. Kısa bir süre öncesine kadar çok önemsenmeyen mutfak perdeleri, artık sadece pencereleri kapatmak için değil aynı zamanda mutfağı dekore etmek için de kullanılan bir aksesuar.

Ev tekstili konusunda dünyanın en iyi üretici ve tasarımlarına sahip ülkemizde, kaliteli malzemeler ile üretilen oldukça kaliteli ürünler bulmak mümkündür. Renk, desen ve model açısından çok çeşit bulabildiğimiz ülkemizde her bütçeye göre ayarlanabilen, farklı kumaş özelliklerine sahip perdeler de vardır. Birbirinden şık mutfak perdesi tasarımları arasından hangisinin sizin için uygun olduğuna karar vermek oldukça zordur. Perde seçimi yaparken birden fazla noktayı göz önünde bulundurmak gerekir.

Mutfağınızın şekli, büyüklüğü, pencerelerin büyüklüğü, gün içerisinde hangi açılardan ne kadar güneş alıyor olduğu ve mutfağın genel dekorasyon konsepti. Bu etkenler göz önüne alınarak seçilen perdeler uzun vadede daha şık bir kullanım sunar. Büyük mutfaklarda daha büyük ve gösterişli perdeler kullanmak gerekirken küçük mutfaklarda daha çok ince, tül gibi, stor tarzı az yer kaplayan perdeler kullanılmalıdır. Mutfağınızın genel rengi beyaz ise bu dekorasyona hareket katmak için renkli perdeler tercih edilebilir. Ancak eğer mutfağınız zaten az güneş alıyor ise renkli perdeler kullanmak burayı daha karanlık yapar, kullanışlı olmaz. Mutfak perde modelleri konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir