Kendin Yap

Birbirinden Şık Kendin Yap Kitaplık Fikirleri

Evdeki malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğimiz ürünler kendin yap fikirleri ile hayat buluyor. Son zamanların yükselen trendlerinden olan ve gittikçe de daha yaygın bir hale gelen kendin yap fikirlerini kıyafetlerimize yeni bir özellik kazandırmaktan yeni kıyafetler yapmaya, evlerimiz için dekoratif ürünler yapmaktan kullanılabilir güzel eşyalar yapmaya kadar çok çeşitli yerlerde kullanıyoruz. Birbirinden şık kendin yap kitaplık fikirleri ile evlerinizin dilediğiniz yerlerinde kullanabileceğiniz harika tasarımlar ortaya çıkabilir.

Bu kitaplık modellerini evdeki eşki eşyalar ile, bir kısmı kullanılmış ve kalan kısmı ortada kalmış hiç bir işe yaramayan malzemeler ile yapabilirsiniz. Tüm bunların yanında eğer isterseniz hobi dükkanlarından malzemelerini alarak kendiniz de yapabilirsiniz. Bu kendin yap projeleri geri dönüşüm fikirleri gibi değil o yüzden de eski bir malzeme kullanmak zorundasınız diye bir durum yok. Ancak bu fikirlerin asıl çıkış noktası artık, kullannılmayan malzemeleri yendien kullanılablir hale getirmek. Mesela, mutfak yapılırken veya banyo yapılırken fayanslar kullanılır. Ancak bu fayansları tam sayısında almak neredeyse imkansızdır artan veya kesilen fayanslar da hiç bir işe yaramaz. Işte kendin yap fikirleri ile bu tip artan ve artık işlevsiz hale gelen malzemeleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Bakalım kitaplık yapımında hangi malzemeleri değerlendirebilirmişiz.

Mobilyalar yine kolayca mobilyalara dönüşebilir. Aynı şekilde mobilya parçaları veya boyaları da yine mobilyalarda kullanılabilir. Birbirinden şık kendin yap kitaplık fikirleri aslında ilk olarak artan mobilya parçalarının bir araya getirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Düz bir zemini olan artık tahta parçaları üst üste konarak kolaylıkla yeni bir malzeme olarak kullanılır.

Kendin yap mağazalarında satılan birleştirici malzemeler de bu konuda işinize baya yarayacaktır. Kitaplık yapmak için kullanabileceğiniz en yaratıcı malzemelrden bir tanesi de borulardır. Özellikle eski evlerde kullanılan demir borular bir arada harika kitaplıklar oluşturur. Bunları minik tahtalar ile desteklemeniz yeterlidir. Galerimizde bu harika kitaplık modelinimn örneğini görebilirsiniz. Eski telefon ahizesinden tutun da şişelere kadar çok çeşitli malzemeler ile kolaylıkla yapabileceğiniz kendin yap kitaplık fikirleri örnekleri galerimizde sizleri bekliyor. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir