Oturma Odası Dekorasyonu

Birbirinden Şık İkea Tv Üniteleri

Hayatımıza televizyon girmeden önce televizyon sehpası, ünitesi gibi kavramlar yoktu. Bir gün biri çıkıp da tv üniteleri oturma odalarının en önemli dekoratif mobilyalarından biri olacak dese inanmazdık. Değişen tv kültürü sayesinde çok daha şık ve estetik hale gelen bu mobilyaları marka bazlı, tarz ve tasarım bazlı bir kaç gruba ayırabiliriz. Sırası ile inceleyeceğimiz bu mobilyalarda ilk sırayı birbirinden şık ikea tv üniteleri ve onların kullanım örneklerine verdik. Ikea markası, hayatımıza girdiği günden bu yana severek kullanılan, hemen hemen her tarz evde tercih edilen, hem ekonomik hem de uzun ömürlü modelleri ile dikkat çeken bir marka. Marka koleksiyonlarında tüm ürünlerin birbirine çok benzer iki modeli bulunuyor. Bunlardan bir tanesi daha ekonomik fiyatlar ile satılan, biraz daha kısa ömürlü modeli oluyor. Bir diğeri ise, daha uzun ömürlü, on yıl civarında garantili aynı zamanda buna uygun olarak da bir miktar yüksek fiyatlı oluyor. Fiyatına ve kalitesine göre iki farklı kategoride ürün bulunması marka açısından da müşteri açısından da oldukça verimli oluyor.

Televizyonlar tüplü şekilde üretilirken sehpaları vardı. Geniş kısmını üzerine sabit bir şekilde yerleştirebildiğimiz bu sehpaları çekmeceli, alt kısmı dolaplı ya da en sade hali ile masa şeklinde olurdu. Tüplü televizyonlar ortadan kalkıp da bunların yerini düz ekran lcd tarzı televizyonlar alınca, duvara sabitlenebilen, çekmecelerii rafları ya da dolapları bu düz platform üzerinde yer alan modern tv üniteleri ortaya çıktı. Her marka tarafından yapılan tasarımlar bulunurken birbirinden şık ikea tv üniteleri diğerlerini biraz da olsa geride bıraktı. Bu üniteler genişliğine, boyuna, enine, tasarım özelliklerine göre çok değişiklik gösterir. Beyaz, kahverengi,siyah tonlarında tasarımları vardır. Doğal ahşap rengi en çok tercih edilen renklerin başında gelir.

Ikea tv üniteleri ağırlıklı olarak masif ahşap rengi ve tonlarındadır. Iskandinav dekorasyonunun temsilcisi olan marka, yenilikçi ve modern tasarımında sade renkleri tercih eder. Galerimizde çeşitli modelleri ve yerleşim örneklerini görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir