Ev Dekorasyon Fikirleri

Birbirinden Harika 20+ Dekorasyon Önerileri

Ev dekorasyonu kişilerin zevk ve imkanlarına göre değişiklik gösteren bir durumdur.  Fakat küçük dokunuşlarla çok paralar harcamadan da harika dekorasyonlar yapabilirsiniz. İç dekorasyon önerilerinde bulunacağımız bu yazımızı okuyup evinize uygun dekorasyon önerisini uygulayabilirsiniz. Bazen evimiz küçük olabilir ne yapacağımızı bilemeyiz bazen de evimiz büyüktür fakat doğru kullanmayı bilemeyiz. Küçük ev dekorasyon örnekleri  ve büyük ev dekorasyon örneklerinden görseller  ile araştırdığımız bu yazımızda öğreneceğiniz dekorasyon önerileri ile evinizde fark yaratabilirsiniz.

1- Evinizde Bitki Kullanmayı İhmal Etmeyin!

 

Bitki kullanmak en sade evin bile enerjisini değiştirmektedir. Çok fazla para harcamadan uygulayabileceğiniz bu dekorasyon önerisi ile farkı fark edeceksiniz. Araştırmalara göre evde yetiştirilen bitkiler stresi ve endişeyi azaltıp psikolojik olarak da sizlere fayda sağlayacaktır.

2- Kırlent Seçimine Dikkat!

Bir kırlent evimizi  nasıl değiştirir ki diye düşünmeyin görselde ki kırlentleri kaldırdığınızda oluşacak boşluk  iç mekan dekorasyonunu nasıl değiştirdiğinin en büyük kanıtı. Dekoratif kırlent kılıfı, kırlent seti gibi bir çok alternatifi uygun fiyatlara bulup ev dekorasyonunuzda harikalar yaratabilirsiniz.

3- Halı Seçimi Çok Önemli!

Seçtiğiniz halı ile evinizi bir anda farklılaştırabilirsiniz. Halı dekorasyonu nasıl yapılır? demeyin yeter ki eşyalarınızı tanıyın ve uygun renk tercihleri ile doğru halıyı seçin.

4- Anılar ile yapılabilecek Dekorasyon Önerileri

 

Evinizde oluşturacağınız anı köşeleri ile evinizde nostaljik bir hava estirebilirsiniz. Üstelik bunu yaparken keyif alacağınızdan eminiz. Görseldeki köşe duvar dekorasyonunun başarılı bir örneği.

5- Duvar Deyip Geçmeyin!

 

Duvarlarınıza uygulayabileceğiniz ayna dekorasyonu, tablo dekorasyonu, çerçeve dekorasyonu gibi bir çok seçenek varken duvarları boş bırakmak olmaz.

6- Ev İçi Aksesuarlar

Abajür, lambader gibi aksesuarları kullanmanızı tavsiye ederiz. Sehpanın üzerinde duran bir ananas figürünün bile salona farklılık kattığını görmekteyiz.

7- Aydınlatma Seçimi!

Aydınlatma bir dekorasyonun vazgeçilmezi. Odanızın büyüklüğüne , ışık alıp almamasına göre yapacağınız aydınlatma dekorasyonu ile güzel bir ortam sağlayabilirsiniz.

8- Zemin Dekorasyonuna Önem Verin

Seçtiğiniz zeminler örneğin parke, epoksi zemin, laminat zemin gibi zeminler  evinizde büyük farklılıklar yaratacaktır. Zemin seçimini dikkate almalı iç dekorasyonunuza uygun tercihler yapmalısınız.

9- Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

Yatak odalarınızda kullanacağınız renkler çok önemlidir. Yatak odaları dinlenme alanları olduğu için daha soft renkler seçmekte fayda var.

10- Mutfak Dekorasyon Önerileri

Renkli mutfaklar enerjinizi yükseltip daha eğlenceli bir ortam sunacaktır. Zıt renklerden oluşan mutfak dekorasyonu ile daha güzel yemekler yapacağınıza eminiz.

11- Banyo Dekorasyon Önerileri

Hijyenin ön planda olduğu banyolarda fayansların su lekesi yapmamasına dikkat etmelisiniz.

12- Dinlenme, Kitap Okuma Köşeleri

Evlerimizde dinlenme ve kitap okuma köşeleri  mutlaka bulunmalı. Bu alanlarda sadelikten yana olmalısınız.

13- Genç Odası Dekorasyon Önerileri

Genç odaları tercih ederken renkten korkmamalısınız. Gençliğin dinamizmini genç odası dekorasyonuna yansıtmalısınız.

14- Perde Seçimi

Perde seçerken eve ışığın yeteri kadar girmesine önem verin. Kalın kumaşlı perdeleri büyük salonlu evler için tavsiye ediyoruz.

15- Minimalist Eşyalar Seçebilirsiniz

 

Minimalist eşyalar evinizde alan açıp iç dekorasyonunuza ferah alanlar sunacaktır.

16- Aydınlık Alanlarınızı Değerlendirin

İç mekan dekorasyonunda belki de en önemli şeylerden biri eşya konumlandırmaktır. Aydınlık yerleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

17- Sadelik ve Düzen

Sadelik ve düzeni sağlayacak eşyalar seçmeniz göz yoran ayrıntılardan kaçınmanız özellikle genç odası dekorasyonunda önemlidir.

18- Dar Alanlarınızı Değerlendirin

Küçük odalarda tüm alanları değerlendirmelisiniz. Minimalist eşyalar seçmek doğru bir tercih olacaktır.

19- Dönem Dışına Çıkabilirsiniz

Farklı dönemlere ait eşyaları dekorasyonunuzda kullanarak dikkat çekici bir dekorasyona sahip olabilirsiniz.

20- Renkli Dekorasyon Fikirleri ile Evinizi Renklendirin

Renkli  ev dekorasyonu ile iç mekanlarınız daha eğlenceli ve enerjik gözükecektir.

21- Duvar Dekorasyonunuzda Yenilikçi Fikirler Uygulayabilirsiniz

Taş duvar dekorasyonu, kağıt duvar dekorasyonu , desen boya gibi uygulamalar ile evinizi baştan yaratmanız mümkün.

 

 

 

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir