Yemek Odası Dekorasyonu

Beyaz Yemek Odası Takımları

Beyazlık, şıklığın rengi olmasının yanında temizliğin ve ferahlığın da rengidir. Otellerdeki yatakların ve nevresimlerin beyaz olması, lüks restoranlardaki masaların ve peçetelerin tek renk yani beyaz olması bu sebeptendir. Son zamanların yükselen trendleri arasında yer alan beyaz yemek odası takımları da bu temizlik ve ışıltı modasının doğrultusunda yer alır. Büyük evi olanlar için sadece yemek odası olarak düzenlenen oda takımları, evinde ekstra odası olmayanların salonun bir kısmının kullanılacağı şekilde hazırlanabilir. Yani yemek odası hazırlayabileceğiniz gibi sadece yemek odası takımlarınızı yerleştirerek salonunuzun bir kısmını yemek odası gibi kullanabilirsiniz. Ucuz yemek odası takımları içinde geniş bir yere sahip olan bu takımlar, salonda kullanım açısından diğer takımlara göre daha kullanışlıdır.

Sade ve minimal tasarımların ön plana çıktığı modern mobilyalarda gittikçe renklerin de tek renk olarak kullanılmaya başladığını görüyoruz. Daha önceden ahşap renkler ile harmanlanan açık renk tonları şimdi sadece açık renk ya da sadece koyu renk olarak karşımıza çıkıyor. Ferah ve aydınlık evlerin vazgeçilmez rengi olan beyazı da kırık beyaz ve kirli beyaz gibi farklı tonlarında ancak yine tek renk olarak mobilya ve dekorasyonlarda görüyoruz. Biraz önce bahsettiğimiz gibi salon yemek masası takımı olarak olarak ya da ayrıca yemek odası takımı olarak konumlandırabileceğiniz bu mobilyalarınızı zıt renk tonları ile kombinleyerek canlı ve özgün bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Beyaz yemek odaları deyince aklınıza bembeyaz mobilyalar ve odanın penceresinden gelen tüm ışığı aynen yansıtan bir ortam gelmesin. Eğer eşyalarınızı uygun diğer eşyalar ile birlikte kullanmazsanız bu tarz sıkıcı, psikolog odasını andıran bir yemek odası dekorasyonu yapabilirsiniz. Ancak doğru renkler ile konsept oluşturduğunuzda harika bir ambians yakalayabilirsiniz. Mobilya seçerken kullanışlı olması, odanız ile ve duvarlar ile uyum sağlaması gibi konuların yanında dayanıklı olması ve kolay kullanım sağlaması da önemlidir. Beyaz mobilyalar bu açıdan biraz korkutucu gelebilir yani kolay eskiyebilir ya da üzeri kalkınca hemen belli olabilir gibi. Her renkten mobilyalarda aynı problem yaşanır. Beyaz renkteki mobilyalarda olabilecek tek fark ise, kolay kirlenmesi ya da kirlendiğinde hemen göstermesi olabilir. Artık mobilyaların kirlenmesi sorun teşkil etmiyor, kabarmayan özel cilalar ile cilalanan mobilyaları dilediğiniz sıklıkta bez ile silip kolayca temizleyebiliyorsunuz. Kullanışlı ve şık beyaz yemek odası takımlarından en güzellerini sizler için bir araya getirdik.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir