Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Bebek odası perde modelleri

Bebeğinizin huzur içinde uyumak isteyeceği bir alan tasarlamak bunu yaparken hem estetik olsun hem de kullanışlı olsun demek zorundasınız. Bir çok alana kıyasla bebek odası dekorasyonu yapmak çok daha zor denebilir. Bebek odası perde modelleri, mobilyaları, dolapları, yatakları ve alt değiştirme üniteleri derken içerisinde bir çok detayın bulunduğu daha bir sürü dekorasyon ürünü. Duvarın renginden yastığın yüksekliğine, odanın nem dengesinden sıcaklığına kadar her detayın ayrı ayrı düşünülmesi gerektiği bu odayı dekore ederken en çok dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise, zehirsiz ürünler. Modern zamanların getirisi olan kimyasallar artık tüm hayatımızda her yerde. Bebek odasında kullanılan tüm ürünlerde bebeğe zarar verebilecek hiç bir kimyasal madde bulunmadığından emin olmak gerekir.

Güvenilir markalardan taç çocuk odası tül perde modelleri

Bebek odalarında kullanabileceğiniz perde markası olarak büyük markaların başında taç gelir. Bu markanın ve bazı büyük markaların bebek ürünlerinde herhangi bir zehirli kimyasal bulunmadığı, ailelerin bu ürünleri çocuklarının bulunduğu alanlarda rahatlıkla kullanabileceği garanti edilir. Isterseniz kruvaze perde, isterseniz sade dümdüz perdeler, isterseniz renk renk boncuklu stor perdeler bulabilirsiniz. Bebek odalarında en azından bebekler biraz büyüyene kadar sade ve tek renk perde önerilse de tabi tercih size kalmış.

Hem kız bebek hem de erkek bebek odası için sıcak ve soft renkler

Duvarların üç tanesini soft renkler ile boyayıp bir tanesini parlak bir renge boyarak bebeğinizin dikkatini çekebilirsiniz. Anlamlandırmakta sıkıntı yaşamayacağı sevimli şekillerin yer aldığı bir duvar kağıdı da odaya farklı bir hava katabilir. Duvarların rengi ile perdelerin rengi uyumlu olurken tamamen aynı da olmaması gerekir. Eğer pencereleriniz küçükse nerede pencere olduğu bile anlaşılmayabilir. Birbirini tamamlayan pastel ve soft renkler, duvar perde ikilisi için mükemmel seçimdir. Pastel yeşiline boyadığınız duvarları soft ve açık bir mavi renk perde ile tamamlayabilirsiniz. Ya da tatlı, soft bir sarı duvarı bej rengi tonlarında ya da krem rengi tonlarında perdeler ile tamamlayabilirsiniz. Perde ve duvar uyumları hakkında daha fazla bilgi ve örnekler için bebek odası stor perde modelleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir