Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Bebek Odası Kapı Süsü Modelleri

Bebek odası kapı süsleri iki çeşittir, birincisi bebek doğduğunda hastanede oda kapısına asılan kapı süsü. Diğer ise evde bebek odasının kapısına asılan süstür. Bu süsler birbirinden tarz olarak biraz farklıdır. Hastanede kullanılan kapı süsü bebeğin cinsiyetini göstermek amaçlı hazırlanır. Bu yüzden de bu kapı süsleri yaklaşmadan bile görülebilecek büyüklüktedir. Mavi ya da pembe ağırlıklı tüller, çiçekler ve çeşitli malzemelerden hazırlanan bu süslerde bebeğin ismi de yazabilir. Bebeğin ismi henüz belli değilse kapı süsünde yazmaz. Evde bebek daha gelmeden hazırlanan bebek odasının kapı süsü ise çok daha süslü ve özenli olup uzun vadede kullanmaya yöneliktir. Hastanede kullanılan kapı süsünün de getirilip evdeki kapıya takılması mümkündür tabi.

Bebek kapı süsü çeşitleri

Bebek odasındaki kapı süsleri el yapımı ya da hazır olmak üzere iki çeşide ayrılır. Bunun ardından aynalı olanları, bez bebekli olanları, üzerinde hamurdan yapılmış oyuncaklı olanları ve hatta çiçekli olanları vardır. Bu süsler, bebeğin cinsiyetine göre renk alırken üzerindeki oyuncaklar da bebeğin cinsiyetine göre seçilir. Yani kız bebek odası kapı süsünde prenses yer alırken erkek bebek odası kapı süsünde genelde araba gibi erkek çocuk oyuncakları yer alır. Ancak henüz bebek oldukları için her ikisinin oda kapısında da bol bol tüller bulunur. Hem kız hem erkek bebek kapı süsü olarak kullanılan figürlerin başında da melek figürü gelir. Kanatlı ya da başında haresi olan melek veya peri figürü genelde her iki cinsiyetteki bebek odası için de kullanılır.

En güzel hediyelerden, el yapımı bebek odası süsü

Bir bebek dünyaya geldiğinde herkes ona hediyeler alır. Bu hediyeler genelde de kıyafet ya da oyuncaktır. Ancak herkesin bildiği gibi en güzel hediye el yapımı yani kendi ellerinizle yaptığınız hediyedir. Bu sebeple de bir bebek için yapılabilecek el yapımı hediyeler büyüdüğünde bile bakıp mutlu olabileceği değerdedir. El yapımı bebek odası kapı süslerinin en kolayı ise keçe süslerdir. Hem sağlıklı hem de doğal malzemeden yapıldığı için bebeğe de hiç bir zararı olmayan keçe süsleri şekil ya da modeli bulduktan sonra bir kaç tül ile süsleyip kolayca hazırlayabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir