Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Bebek Odası İçin Kendin Yap Fikirleri

Bebeklerimizin odalarını en doğal, en organik malzemelerden hazırlanan keyifli ve eğlenceli malmezemelerle süslemeliyiz. Hayatımızın en değerlisi bebeklerimizin odalarını daha onlar dünyaya gelmeden aylar öncesinden hazırlamaya başlarız. Buraya yatak koyalım buraya dolap buraya süsler oyuncaklar derken aylar geçip gider. Bu bebek odalarını süslerken hem keyif alacağınız hem çocuklarınız için hatıra oluşturacağınız şeyler ise kendin yap fikirleridir. Bebek odası için kendin yap fikirleri ile el emeği göz nuru hediyeler, dekorasyon ürünleri ve süsler hazırlayabilirsiniz. Bebekleriniz büyüdüğünde de onlara gösterebilir, anılarınızı anlatabilirsiniz. Sevilen renk tonlarından hazırlana kadife kumaşları, keten kumaşları veya doğal mumları bu tarz bebek odası süsleri için kullanabilirsiniz. Unutmayın ki ne kullanırsanız kullanın ürünlerin mutlaka ama mutlaka organik olması, doğal olması ve zehirsiz olmaması gerekir. Özellikle boyalı ürünlerin petrol gibi katkı maddeli malzemelerden üretilmiş olması ihtimali çok yüksektir unutmayın. Peki bebek odalarınız için kendin yap fikirleri olarak neler yapabilirsiniz şimdi onlara bakalım.

Eski bir abajuru yeni bir oda süsü haline getirmek

Eskimiş bir abajurunuzu alıp gerekli kısımlarını yenileyerek yepyeni ve renkli bir bebek odası abajuru elde edebilşirsiniz. Iplerden veya keçeden renki parçalar kopararak bu abajurun üzerine yapıştırın. Birbirinden şeker, birbirinden tatlı bebek odası abajurlarını hazırlayın.

Doğal ağaç dallarından askılıklar yapabilirsiniz.

Bebek odasında doğal ağaç ve ahşap malzemelerinden bir çok ürün hazırlayabilirsiniz. Bu ağaç dallarını kurumuş ve kurtsuz olmasına dikkat edin. Ağaç dalı üzerinde bebeğe herhangi bir şekilde alerji yapabilecek hiç bir şey bulunmamasına özen gösterin. Ağacın dallarını alıp duvara yerleştirerek askılık haline getirin. Oda ile uyumlu renk tonlarında keçeleri, kumaşları, organik boya ile boyanmış pamukları kullanarak çeşitli süsler hazırlayabilirsiniz. Bebeğinizin ismi yazılı oda kapı süsleri gibi aksesuarların yanında daha kullanışlı, daha önemli aksesuarlar da kullanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir