Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Bebek Odası Duvarları Nasıl Olmalı?

Hastanede doğan bebeklerin annelerini çok fazla ışık olmayan, yumuşak renk tonlarında ışıklarla donatılmış odalara alırlar. Bunun sebebi de annesinin karnından yeni çıkmış bebeği farklı bir sıcaklık şoku ve ışık şoku yaşatmamaktır. Eğer bebek sağlıklıysa annenin de hastanede kalması gerekmiyorsa bebekler doğdukları gün ya da ertesi günü evlerine gönderilirler. Evlerin bu minik konuklarına huzurlu ve sağlıklı bir ortam hazırlamak için de anneler ve babalar ellerinden geleni yaparlar. Evin yeni sakinin daha gelmeden aylar önce odası, yatağı, eşyaları hazırlanır onun geleceği gün beklenir. Bu güzel günlerde bebek odası dekorasyonu ince ince tüm ayrıntıları ile düşünlür, planlanır, duvarlarından renklerinden perdelerin kalınlıklarına, yatak örtülerinin kumaşından bebeğin karşısında duracak oyuncaklara kadar her şey ayarlanır.  Evin en önemli bölümlerinden biri olan duvarlar da hem renk açısından hem süsleme açısından hem de süsleme sırasında kullanılacak malzeme açısından özen gerektirir. Peki öyleyse bebek odası duvarları nasıl olmalıdır? Bu sorunun cevaplarını maddelendirerek açıklamak gerekir. Bebek odası duvarları renk açısından nasıl olmalı, süsleme açısından nasıl olmalı ve yapı açısından nasıl olmalı? Şimdi bu her bir maddeyi tek tek açıklamaya çalışalım.

Bebek odası duvarları renk açısından nasıl olmalı?

Bebeklerin etraflarındaki objeleri net bir şekilde görmeleri, bunların ne olduğunu anlamaları aylarını alacaktır. Önce tadını almaya çalışarak tanıyacakları oyuncaklarını bile aylar sonra görmeye başlayacaklar. Bu yüzden de bebek odalarında duvara asacağınız ya da yatağının etrafına yerleştireceğiniz objeler bebeğinizin dikkatini çekse de ona anlamlı gelmeyecektir. Odasında genel olarak uyuyacağını düşünürsek bu odanın duvarlarının rengi huzur verici, sakinlik ve mutluluk sağlayıcı renk tonları olmalıdır. Mint yeşili tonu, bebek odası dekorasyonlarında son zamanlarda sıklıkla tercih edilen renk tonlarının başında gelir. Bunun yanında bebek mavisi ya da bulut mavisi dediğimiz renkler, yeşilin çok açık tonları olan su yeşili, krem rengi, kırık beyaz rengi bebek odası duvarları için uygun renk tonlarıdır.

http://www.dekorcenneti.com/bebek-ve-cocuk-odasi-dekorasyonu/modern-bebek-odasi-duvar-kagitlari.html

http://www.dekorcenneti.com/bebek-ve-cocuk-odasi-dekorasyonu/modern-bebek-odasi-duvar-kagitlari.htmlyazımız aklınıza gelebilecek farklı renk tonlarına örnekler sunar.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir