Kendin Yap

Bebek Odası Dekorasyonu İçin Kendin Yap Fikirleri

Bebek odası dekorasyonu bebeklerimizin sağlığını direk olarak etkilediği için evin diğer bölümlerinden çok daha önemlidir. Yatağından yastığına battaniyesine kadar zehirsiz malzemeden yapılmasına özen gösterdiğimiz bebek odası dekorasyonunda, odada bulunan tüm detaylar aynı önemi taşır. Bu oda dekorasyonunda kendi elleriniz ile tasarladığınız ürünler ise içerisinde ne olduğu ve nasıl yapıldığını bilmek açısından en güvenli aksesuar detayları olabilir. Bunun için bebek odası dekorasyonu için kendin yap fikirleri diğer tüm odalardan daha kullanışlıdır. Bebeğiniz için oyuncaklar minik arkadaşlar yapabileceğiniz gibi biraz büyüdüğünde daha çok işine yarayacak kitaplıklar, tabureler de yapabilirsiniz.

Doğal ağaçtan bebek üniteleri

Marangozluk ayrı bir zanaat ancak bazı temel mobilyaları yapmak için tam anlamıyla bir marangozluk bilgisine sahip olmak gerekmiyor. Bebeğiniz doğmadan önce odasını hazırlarken onun için bazı şeyleri kendi elleriniz ile yapmak isteyebilirsiniz. Bu hem anı olması açısından faydalı olurken hem de kaliteli zehirsiz bir materyal kullanarak güvenilir mobilya yapmış olursunuz. Bebek karyolası kısmı biraz zor olabilir ancak bebeklerin alt değiştirme ünitesini kendiniz ahşap kullanarak hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu ahşabı boyayabilir çeşitli şekiller yaparak kendi elleriniz ile de süsleyebilirsiniz. Gün gelip çocuğunuz büyüdüğünde bunu bir çalışma masasına dönüştürerek anılarınızı yad edebilirsiniz.

Penye eldivenlerden oyuncaklar

Bebekler, yataklarının üzerine asılan ve dönen oyuncaklara bayılırlar. Özellikle belirli bir süre sadece renkleri ve hareket eden nesneleri algılayabildikleri için bu tarz oyuncakları onları oyalar. Bebek oyuncak mağazalarında onlarca çeşidini bulabileceğiniz bu oyuncakları kendiniz de evde yapabilirsiniz. Eski kışlık eldivenleri özellikle de penye olanlarını minik bebekler yapabilirsiniz. Baş ve kol kısımlarını ipler ile bağlayıp, iğne iplik yardımı ile kaş göz ve ağız yapabilirsiniz. Bu bebekleri pantolon askısı olarak da kullanılan alt kısmında bir sürü mandalı olan askıların üzerine takıp yatağın üzerine asabilirsiniz. Aynı zamanda bu işlemi sağlam ipler ile de yapabilirsiniz.

Çamaşır mandallarından duvar süsleri

Tahta çamaşır mandalları çok uzun ömürlü olsa da bir yerden sonra kullanılamaz hale gelir. Bu mandalları duvarda askı gibi ancak çok daha şık ve orijinal olarak kullanabilirsiniz. Daha fazla dekorasyon fikri ve kendin yap projeleri için çocuk odası için 20 kendin yap fikri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir