Banyo Dekorasyon

Banyo Dekorasyonlarında Siyah Renk Kullanımı

Ev dekorasyonlarını planlarken tüm odaların dekorasyonunu ayrı ayrı planlamak gerekir. Tüm odaların kendine ait özellikleri vardır. Ayrıca daha önemlisi odaların fiziksel özellikleri bambaşkadır. Hangi odanın hangi dekorasyon teması içerisinde döşeneceğine karar verirken aynı zamanda renklerine karar verilir. Banyo dekorasyonlarında genelde beyaz ve tonlarında renkler kullanılır. Salon ve oturma odası dekorasyonlarında genelde krem rengi

Bej rengi tonları kullanılırken yatak odasında daha soft, daha canlı renk tonları tercih edilir. Sevenleri kadar sevmeyenleri olsa da mutfaklarda yine açık renk tonları bulunur. Banyo dekorasyonlarında siyah renk kullanımı tıpkı mutfak dekorasyonlarında lacıvert gibi gri gibi renk tonlarının kullanılmaya başlaması ile birlikte arttı. Banyoların açık renk hakimiyetinde olması gerektiğine inananların aksine daha cool, daha kendine has bir havası olması gerektiğine inananlar da az değil.

Hayatlarımızın büyük bir kısmını ev dışında iş hayatı içerisinde geçiriyoruz. Eve geldiğimizde bizi bekleyen sakin ve sessiz bir salonun dışında bizi en mutlu edebilecek şey huzur dolu, sıcacık bir banyodur. Banyo dekorasyonlarında tarihin ilk zamanlarından bu yana tercih edilen renk mermer rengi tonları yani beyaz ve tonlarıdır. Bunun en önemli sebebi ise banyoların genelde karanlık olması, genelde penceresiz olması veya penceresi varsa en küçüğünden penceresi olmasıdır. Durum böyle olunca karanlık kalan odaların aydınlanması için içerisinin parıl parıl bir renk olması gerekir. Parlak beyaz fayanslar ile parlak beyaz mermerlerin banyo dekorasyonlarını hakimiyet altına almış olması durumu söz konusu olmuştur. Değişen mimari alışkanlıklar sayesinde daha geniş banyolar ve kocaman pencereler hayatımıza girmeye başladı. Genişleyen pencereler içeriye daha fazla ışık alınca da insanlar banyo dekorasyonlarında kullanacakları rengi seçme konusunda daha özgür oldular. Açılan camlar, yıllardır uzak durulmak zorunda olan gri, siyah gibi koyu renk tonlarının banyolarımıza girmesini sağladı. En küçük olanlarında da en büyük olanlarında da siyah renk tonu özgürce kullanılmaya başlandı.

Banyo dekorasyonlarında siyah kullanımı nasıl olur, tam olarak hangi mobilyalarda kullanabiliriz gibi sorularınızın cevapları için galerimizdeki şık örnekleri incelemenizi tavsiye ederiz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir