Ev Dekorasyon Fikirleri

Balkonda Saksıda Sebze Meyve Nasıl Yetiştirilir? İpuçları

Balkonda sebze meyve yetiştirmenin artık bir çok yolu bulunmaktadır. Balkonda sebze yetiştirme sistemleri, balkonda sebze yetiştirme seti gibi sistemler ile kendi meyve ve sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz. Güneşi seven sebzeler ve meyveler yetiştirmek balkon için daha uygun olacaktır.Hatta balkonda seranızı oluşturup bunu hobiye dönüştürmeniz bile mümkün. Saksıda sebze yetiştirmenin püf noktalarını bulacağınız yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Balkonda sebze yetiştirmek için saksı seçimi çok önemlidir. Seçtiğiniz saksı dikeceğiniz sebze ve meyvelerin köklerine uygun olmalıdır.

Çabuk yetişen sebzeler ve meyveler arasından seçim yapmalısınız.

Balkonunuzun güneş alması ve yetiştireceğiniz sebze ve meyvenin balkonda ki konumuna özen göstermelisiniz.

Tohumun yetişmesi çok uzun süreceği için fide ekiminin yeni başlayanlar için daha doğru olacağını düşünüyoruz. Saksıda soğan sarımsak yetiştirmek en güzel başlangıç olabilir.

Örneğin domates tohumu uzun sürede karşılık verecektir. Fide vermesi en az 3 haftalık bir süreç gerektirir.

Balkonda kendi sebze ve meyvenizi yetiştirmek sizi hem mutlu hem de aktif kılacaktır. Örneğin çilek çiçek açtıktan sonra eminiz ki görüntüsü ile sizleri büyüleyecektir.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir