Teras ve Balkon Dekorasyonu

Balkon Dekorasyonu İçin Kendin Yap Fikirleri

Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez mekanları balkonlar. Akdeniz ikliminin hakim olduğu her yerde balkon kültürü inanılmaz gelişmiştir. Bahçe ile birlikye hayatımızın önemli bir parçası olan balkon ve teraslar sevdiğimiz insanlar ile en güzel vakitleri geçirdiğimiz alanlardır. Küçük büyük tüm balkonlara uyarlanabilir balkon dekorasyonu kendin yap fikirleri, bu alanları en verimli şekilde kullanabilmeyi sağlar. Bahar ayları gelip çattığında herkesi yeniden dekore etme, yaza hazırlanma telaşı alır. Aksesuarlarından mobilyalarına kadar balkon dekorasyonu da en az evin içi kadar emek ve masraf demektir. Peki en uygun fiyata balkon dekorasyonu nasıl olur? Tabiki atık malzemeleri kullanarak hazırlanan kendin yap projeleri ile.

Balkon için evde yapılabilecek dekorasyon fikirleri

Balkonları güzelleştiren en önemli detaylar çiçek ve bitkilerdir. Bu bitkileri yetiştirmek ve mekanı güzelleştirmek için her birine uygun saksı kullanmak gerekir. Aynı zamanda bu saksıları uygun bir şekilde balkona yerleştirmek. Dar alanlarda büyük saksılar yer kapladığı gibi ortamı da rahatsız bir hale getirebilir. Işte tam bu noktada duvara asılabilen katmanlı saksılar devreye girer. Içi boş plastik şişeler geri dönüşüme gitmek yerine duvarlarınızı süsleyen dikey bahçe çözümleri için idealdir. Farklı boyutlardaki plastik şişeleri keserek, boyayarak ve renkli kağıtlara sararak beklediğinizden çok daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu şişelerin içerisinde uzadığında aşağılara kadar inen bitkiler yetiştirebilir, şişeleri birbirine bağlayarak bunlarla bütün duvarları kaplayabilirsiniz. Ayrıca bu şişeleri kullanarak balkon ya da terasınızda ayrı bir bitki bölümü bile oluşturabilirsiniz.

Balkon keyfini daha konforlu hale getirin

Kendin yap fikirleri içinde en konforlu olanları tabiki oturma gruplarıdır. Eski pamuk ve elyaf yastıkları atmayın. Bu yastıkların kılıflarını sökün hepsinin içini boşaltın ve bir araya toplayın. Bu bir araya topladığınız tüm elyaf ve pamukları ince bir sopa ile döverek kabartın. Sonrasında bu malzemeleri kocaman bir minder kılıfı içine doldurun. Balkon, bahçe ve teras dekorasyonun en konforlu tamamlayıcısı olan kocaman minderleri isterseniz zemin üzerinde isterseniz balkon sedirlerinde kullanabilirsiniz. Kendin yap fikirleri hakkında daha fazla bilgi almak için en keyifli kendin yap projeleri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir