Geri Dönüşüm Fikirleri

Bahçeniz İçin Dekorasyon Fikirleri

Eski Otomobil Lastiklerini Değerlendirin

Galerimizdeki resimlerde görebileceğiniz; İşte bahçenizi renklendirecek çok ama çok sevimli bir fikir ve bu fikir hem çok uygun hem yapması çok kolay. İhtiyacınız olan tek şey eskimiş birkaç lastik, boya ve onları tutturacak çiviler. Kendi bahçenizi boş zamanlarınızda böyle düzenleyebilirsiniz hatta sandalyeyle kalmayıp önüne birde masa yapmanızı tavsiye ederiz. Bahçe dekorasyon fikirleri bizden hayalinizce yapmak sizden.

Eski Ayakkabılarınıza Yeniden Hayat Katın

Galerimizdeki resimde görebileceğiniz; İşte bahçenizi renklendirecek uygulaması çok kolay bir başka fikrimiz. Tek yapmanız gereken şey eski ayakkabılarınızı çöpe atmak yerine böyle güzelleştirmek ve bahçenize can katmak. Rengarenk çiçeklerle ve rengarenk eski ayakkabılarla bahçeniz çok marjinal bir havaya bürünecek. Bence uygulamak için geç kalmayın diyoruz.

Petşişelerden Saksı Yapmak

Yine galermizdeki resimde görebileceğiniz; Bu sevimli saksıları bahçesinde görmeyi kim istemez ki. Çocuklarınızla, eşinizle, dostunuzla veya kendi başınıza dinlenmek amaçlı bile uğraşabileceğiniz basit ama güzel bu saksılar bahçenize çok yakışacak. Makasınız ve boyanız varsa işleminiz bitti bile. İster duvarlara bir ip yardımıyla asın isterseniz yerlere koyun. Her türlü bahçenize çok yakışacağı kesin. Bizden söylemesi komşularınız bahçenizi çok kıskanacak. Artık bahçenize bir kurşun döktürürsünüz.

Kendi Taştan Yolunuzu Kendiniz Yapın

Duydunuz taş dedik ama hayal gücünün bir sınırı yok değil mi? Bu kütüklerden yaptığınız yoldan herkes gözlerini ayıramayacak. Bir kütük parçası bulup onları istediğiniz gibi kesin, bu konuda bir testere işinize yarayabilir sonrasında bunları toprağa gömerek işleminizi tamamlayabilirsiniz. İşte bu ihtişamlı bahçeye sahip olmak bu kadar kolay.

Yanan Lambalar

Yanan lambalar artık çöpe değil bahçeye gelecek. Böyle ağaçlara veya yüksek yerlerden sarkacak şekilde asmak ve içini kendi topladığınız yaban çiçekleriyle doldurmak tamda bahçelerinizi süsleyecek türden.

Saksıdan Şekiller Yapmak

Hayal gücünüzü konuşturacak bir bahçe dekorasyonu fikri daha. Bahçe dekorasyon resimleri ile bunları size sunuyoruz. Hayal gücünüz sayesinde bu saksıları her şekle sokabilirsiniz. Gövde kısımlarına çim, baş kısımlarına ise renkli çiçekler kullanmanızı öneririz. Bahçeleriniz resmen orijinal kokacak.

Eski Sandalyeler

Bu sandalye bahçenizi resmen konuşturacak cinsten. Bunun için eski bir sandalye bulmak ve bahçeyle uğraşmayı sevmek yetiyor. Hiçbir bahçede kolay kolay göremeyeceğiniz bu görüntü bahçenizde çığır açacak cinsten. Renkler, çiçekler ve nasıl bir sandalye seçeceğiniz size kalmış ama bizden söylemesi bu tarz bir sandalyenin bahçenizde olması bahçe kapınızda bir yoğunluğa neden olabilir.

Rüzgar Güllleri

Bu iş biraz uğraş istese de sonucu paha biçilemez. Gerekli malzemeler tahta ve iyi bir yapıştırıcı. Tahtayı kendiniz oymak, şekillendirmek istemiyorsanız çocuğunuzun birkaç oyuncağından yararlanabilirsiniz ve sonucunda onunla beraber boyayabilirsiniz. Ucu için plastik bir rüzgar gülü bulmanız yeterli olacaktır.

Çitlerinizi Siz Boyayın

Dediğimiz gibi birçok şey hayal gücüne dayanıyor. İsterseniz siz de eski çitlerinizi değiştirmek yerine böyle güzelleştirebilirsiniz. Eş ve dostlarınızla bile eğlenerek yapabileceğiniz bu çitler insanları özendirecek cinsten.

Taşları Bile Güzelleştirin

İstedikten sonra taşları süsleyerek bile bahçe dekorasyonu eşyaları oluşturabilirsiniz kendinize. Boyanızın olması bile yeterli ister mozaik gibi ister direk boyayarak yapabileceğiniz bir işlem. Bir de yapıştırıcınız varsa daha fazla bile yapabilirsiniz ister hayvan figürleri ister üzerine resimler kondurarak bahçenizi hayal alemine dönüştürebilirsiniz.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir