Kendin Yap

Bahçe Dekorasyonu Kendin Yap Fikirleri

Kendin yap projelerinin en geniş kullanım alanı bahçe dekorasyonu içerisindedir. Eskimiş masalardan kavanozlara, plastik şişelerden eski bardaklara kadar tüm atık malzemeleri kullanabileceğiniz bahçe dekorasyonu kendin yap fikirleri, sizin ve çocuklarınızın yaratıcılığını geliştirir. Ailecek hazırlayabileceğiniz kendin yap projeleri sayesinde aileniz ile daha eğlenceli, daha verimli zaman geçirmeniz de mümkün. Ekonomik ve kullanışlı bahçe aksesuarları hazırlamanız için harika fikirler hazırladık.

Eski masalar yeni mangal setleri!

En iyi bahçe süslemeleri kendin yap fikirleri kullanışlı olanlardır. Mutfakta sebzelik olarak kullanılan tekerlekli ahşap masalar zaman içerisinde eskir ve kullanılmaz hale gelir. Bu masaları ve buna benzer masaları bahçede mangalın altında kullanabilirsiniz. Bu masalar tekerlekli oldukları için kolayca hareket ettirilebilirken aynı zamanda etrafında oynayan çocukları da tehlikelerden korur. Ayrıca yemek masası ile aynı yüksekliğe çıkmış olduğu için pişiren kişinin daha kolay pişirmesini ve servis yapmasını sağlar.

Eski jakuzilerini açık hava jakuzisine dönüştürün!

Bu fikir biraz imkansız gibi gelse de aslında o kadar da zor değil. Banyolarını yenileyenlerin çok büyük bir kısmı eski jakuzilerini hala kullanıyor olsa bile çöpe atıyorlar. Bazen yeni banyoda yer olmadığı için bazen eskidiği için atılan bu jakuzileri, bahçenizde açık hava jakuzisi olarak kullanabilirsiniz. Bir kaç parça ahşap ile etrafına destekler yapabileceğiniz bu jakuzi, hem sizin hem çocuklarınızın eğlence kaynağı olabilir. Isterseniz bunu değişik ışıklar ile de ışıklandırabilirsiniz.

Yuvarlak taşlardan yollar, alanlar yapın

Bu zaten tüm bahçelerde kullanılan bir dekorasyon yöntemi. Ancak siz bunu tamamen kendi tarzınıza göre yeniden düzenleyebilirsiniz. Yani klasik taşlar yerine deniz kabuklarını ya da üzeri düz olan ama şekilleri yamuk yumuk olan taşları bir araya getirerek daha havalı bir dekorasyon yapabilirsiniz.

En kolay bahçe süsleme yöntemi, plastik şişeler

Evimize bir çok içecek sayesinde giren ve hemen hemen tüm çöpleri dolduran plastik şişeler atık malzeme olmaktan çıkıp hayatımızın bir parçası oluyorlar. Evin her yerinde aksesuar olarak kullanabileceğimiz bu malzemeler, bahçe süslemesi için biçilmiş kaftan. Direk şeffaf olarak kullanabileceğiniz bu şişeleri boyarak, üzerine kağıtlar yapıştırıp çeşitli şekillerde süsleyerek de kullanabilirsiniz. Şişelerin orta yerinden kare ya da dikdörtgen olarak kesin. Bu kestiğiniz kısmı çıkarın ve içine toprak koyun. Toprağa çok büyüyüp gelişmeyecek ya da ağırlaşmayak bir çiçek dikin. Hepsi bu kadar. Kendin yap projeleri hakkında daha fazla fikir almak için en keyifli kendin yap projeleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir