Yatak Odası Dekorasyonu

Avangart Yatak Odası Modelleri

Her tarzın kendine göre karakteristik özellikleri vardır, bu karakteristik özellikler tarzı tarz yapan detaylar haline gelir. Mesela minimal tasarımların detaylara çok önem vermediği, minimum eşya ile olabildiğince detaysız bir dekorasyon ortaya çıkarmaya çalıştığı görülür. Avangart dekorasyon tarzı da tüm detayların incelikle işlendiği en ince ayrıntısına kadar her şeyin tek tek düşünüldüğü bir tarzdır. Biz bu yazımızda sizler için avangart tarzını özellikle de avangart yatak odası modelleri ile onların özelliklerini inceledik. Yatak odasını değiştirmek isteyenler, yatak odasını ilk kez alacak olanlar henüz karar veremeyenler için bu tarzı yatak odası takımları özelinde inceledik. Herhangi bir tarzı herhangi bir odanızda uygulamadan önce onun özelliklerini bilmek, hikayesini bilmek önemlidir. Çünkü ev dekorasyonlarındaki tarzlar aynı zamanda birer sanat akımıdır yani geçmişinde bir hikayesi vardır. Bu hikaye de bu dekorasyon özelliklerine felsefe katar. Tasarımları çok beğenmiş olabilirsiniz, peki felsefesine hazır mısınız?

Avangart kelime olarak fransızcadır. Öncü, önde gelen anlamına gelir. Bizim dilimizde de aynen fransızcada kullanıldığı gibi kullanılmaktadır. Biz bu kelimeyi dekorasyon tarzı dışında pek kullanmıyoruz. Napolyon zamanı fransasında ortaya çıkan yenileşme akımının bir devamı olarak o zamanın tüm hayatını derinden etikeleyen bu akım bir baş kalıdırı tarzıdır. Var olan her şeye başkaldırı, yenilik farklılık anlamına gelir. Akımın felsefesi de salaşlıktan öte değişik bir çalışma olarak tanımlanır. Bizim ülkemizdeki tasarımları klasik tasarımları andıran bu akımın asıl özelliği biraz gösteriş odaklı olmaktır. Yani sanatsal  bir çalışma gibi gösteren, en basit şeyi bile daha görkemli hale getiren akımın mobilyaları da görkemlidir. Avangart yatak odası modelleri oldukça büyük, gösterişli, yaldızlı, parlak ve süslüdür. Tasarımların güzel bir şekilde yansıtıldığı örneklerde kullanılan malzeme ağırlıklı olarak gerçek ağaçtır. Bu yüzden de bu mobilya takımları genel olarak çok ağırdır. Hem kütle olarak hem tarz olarak.

Avangart yatak odası modelleri modern tasarım çizgisinden biraz uzak, klasik seven evlere hitap eden modellerdir. Kocaman gardrop tasarımları ile genelde büyük yatak odaları için daha uygundur. Örneklerini inceledikten sonra sizin için ne kadar uygun olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Galerimizde örneklerini görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir