Ev Dekorasyon Fikirleri

Avangart Dekorasyon Tarzı Nedir? Avangart Mobilya Örnekleri

Son yılların en popüler dekorasyon akımlarından biri olan avangart dekorasyon tarzı nedir? Bu dekorasyonda kullanılan mobilyalar nelerdir, bu ev dekorasyonu nasıl yapılır, örneklerle avangart dekorasyon ve avangart mobilya hakkında her şeyi bir araya getirdik.

Avangart ne demektir?

Avangart kelime kökeni olarak fransızca bir kelimedir. Öncü birlik anlamına gelen bu askeri kelime zamanla farklı manalar kazanmıştır. Günümüzde mobilya, kıyafet, saç stili ve genel olarak tarz anlamında kullanılan avangart kelimesi aslında öncü olan öncülük eden anlamına gelmektedir.

Avangard tarzı dekorasyon nedir?

Birbirinden farklı mobilyalar, dekorasyon ürünleri, renkler kullanılarak yapılan modern ve farklı dekorasyonlara avangard dekorasyon denmektedir. Klasik ev dekorasyonu zamanlarında bu akımın tersine oluşan, klasik ev dekorasyonlarında kullanılmayan her ögenin kullanıldığı evlerdir. Türkiye’deki avangard ev dekorasyonu tarzı diğer ülkelerdeki ve kültürlerdeki örneklerine göre daha fazladır. Ülkemizde avangard dekorasyon tarzı daha çok ağır ve gösterişli tarzın öncülüğünde gelişmiştir.

Avangard mobilya nedir?

Varaklı, altın işlemeli, parlak taşlı, pırlanta görünümlü vazolar, varaklı ve altın işlemeli gibi yaldızlı tablolar. Bütün bu mobilya ürünleri günümüz modern zamanlarını avangard eşyaları olarak kabul edilmektedir. Mor, kırmızı, siyah gibi koyu ve güçlü renklerin sıklıkla tercih edildiği avangard mobilyalarda ahşabın en gösterişli halleri de kullanılır.

Avangard dekorasyon örnekleri nelerdir?

Daha önceki yazılarımızda avangart yatak odası dekorasyonu ve diğer oda dekorasyonlarından bahsetmiş, çeşitli örnekler ile bu tarzı göstermiştir. Ağır başlı yatak odalarından gösterişli salonlara kadar her yerde uygulanabilen lüks tarzın öncüsü avangard dekorasyon örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Avangard salon nasıl döşenir ya da avangard salon dekorasyon örnekleri nelerdir görmek isterseniz galerimizi inceleyebilirsiniz. Buradaki tasarımlardan ilham alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir