Ev Dekorasyon Fikirleri

Antre Mobilyaları Nelerdir?

Evlerimizi dekore ederken hayati önem taşıyan bazı detayları görmezden geliyoruz. En ufak detaylarına kadar diğer bir çok alana göre daha fazla dikkat çekmesi gereken yerleri gözden kaçırıyoruz. Bu gözden kaçan, hak ettiği değeri görmeyen alanların başında da antre dekorasyonları gelir. Peki, evimizin girişini güzelleştiren antre mobilyaları nelerdir, özellikleri nelerdir? Antre mobilyaları evin diğer kısımlarında kullanılabilir mi yoksa sadece antre dekorasyonu için mi üretilmiştir?  Hangi tarz antrelerde mobilya kullanılabilir hangilerinde kullanmak uygun olmaz? Bu soruların ve benzeri tüm soruların cevaplarını şimdi tek tek veriyoruz.

Antre kelimesi fransızca bir kelimedir. Direk karşılığı giriş olmasına, giriş kelimesinin de bu kelime anlamını tam olarak karşılamasına rağmen biz hala bu kelimeyi kullanmaya devam ediyoruz. Çok uzun zamandır kullanılan antre kelimesi dilimize artık tamamen yerleşmiştir. Eve ilk giren herkesi karşılama noktası olduğu için evin en önemli kısımlarından bir tanesidir. Giriş kısmı dışında odalara ulaşımı sağlayan bazen dar ve uzun, bazen geniş olan hol kısmına da biz antre diyoruz. Bu yüzden de antre mobilyaları nelerdir dediğimizde bu antre mobilyaları içerisine geri kalan kısımlarında kullanılan eşyalar da giriyor. Yani evin ilk giriş kısmı dar ise burada herhangi bir eşya kullanmak zordur, ancak kalan kısımlarında çeşitli eşyalar kullanılabilir. En dar antrelerden en geniş olanlarına kadar hepsinde kendine özgü tasarımı olan eşyalar kullanılır. Dar antrelerde genelde düz ayakkabılıklar, duvar dekorasyon ürünleri ile köşeleri kullanışlı hale getiren raf ve dolap tarzı mobilyalar kullanılır. Oturmak için tahta bir ayakkabı kutusu gibi fonksiyonel eşyalar kullanmak mantıklı olur. Büyük ve geniş antre mobilyaları ise kitaplıktan portmantolara, çeşitli dresuar modellerinden ayakkabılıklara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Antre mobilyaları nelerdir sorusunun alanların fiziksel özelliklerinden bağımsız ilk cevabı bitkiler olmalıdır. Isterseniz canlı isterseniz cansız, ister bambu gibi odunsu isterseniz de orkide gibi nadide bir bitki kullanın ama yeter ki antrelerinizi süslemek için bitkileri kullanın. Antre mobilyalarının olmazsa olmazlarından biri olan aynaların yanına bitkileri de koymak lazım.

Çeşitli örneklerine galerimizden bakabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir