Oturma Odası Dekorasyonu

Amerikan Mutfak ve Oturma Odası Dizaynı

Evlerimizde her geçen gün popülerliği artan hemen hemen herkes tarafından benimsenmeye başlayan amerikan mutfaklar ya da diğer bir adı ile açık mutfaklar, modern iç mimari planlamanın büyük bir parçası olarak görülüyor. Oturma odası ya da salonun bir kısmında yer alan bu mutfak yapısını farklı dizaynlarda yerleştirebiliyoruz. Biz bu yazımızda amerikan mutfak ve oturma odası dizaynlarından farklı yaklaşımlar ile bahsedeceğiz.

Bu açık mutfak tarzı, ilk olarak Amerika’da uygulanmaya başlandığı için amerikan mutfak tarzı olarak adlandırılıyor. Günümüz modern zamanlarında ise Amerika’da aslında bu tarz mutfaklar yerini geniş ve kapsamlı mutfaklara bırakmaya başladı. Ancak bizim ülkemizde arazinin değerli olması ve evlerin gittikçe küçük alanlara sahip olması amerikan mutfak tarzının daha da fazla kullanılmasına yol açtı. Hem oturma odası hem salonu olan evlerde genelde oturma odasında yer alan bu mutfaklar, her iki odası da olmayan evlerde büyük salonun bir parçası olarak kullanılıyor.

Salonla birleşik mutfak modelleri

Geniş salon ile birleştirilerek hazırlanan bu mutfak modelleri daha ferah, rahat bir yaşam alanı sunarken aynı zamanda odaya çağdaş ve modern bir görünüm de katıyor. Canlı ve samimi bir ortan yaratan bu mutfak tarzında mutfak mobilyaları seçiminin salon ya da oturma odası ile kesinlikle bir bütünlük içinde olması gerekiyor. Yani eğer siz oldukça klasik tarzda varaklı kolları olan bir koltuk takımına sahipseniz bunun yanında spor tabureleri olan parlak bir mutfak takımı bu alan için doğru bir karar olmaz. Bu tarz klasik bir salona yine klasik tarzda beyaz ya da krem rengi tonlarında ağır tarzda mutfak mobilyaları seçmek gerekir.

Küçük alanlar için en büyük çözümler

Amerikan mutfak modelleri küçük alanlar için hem mutfak, hem yemek odası olarak kullanılabilir. Mutfağın bittiği noktaya yerleştirilen uzun ve dar masa oda ile mutfağın sınırlarını ayırırken aynı zamanda yemek yemek için de bir alan sağlar. Yüksek masa ce yüksek sandalyeler, tabureler ile de bar havası verebileceğiniz bu alan evin modern tasarımını zirveye çıkarakcaktır. Oturma odasında yer alan mutfak tasarımları ve oturma odası dekorasyonu hakkında daha geniş bilgi almak için oturma odası dekorasyonu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir