Mutfak Dekorasyonu

Akrilik Mutfak Dolabı Modelleri

Evlerimizde kullandığımız eşyalarımız modern zamanların tasarım anlayışına göre büyük değişikliklere uğradı. Estetik görünümü yanında daha kullanışlı bir hale getirilen tasarımları ile daha uzun ömürlü mobilyalar ortaya çıkmaya başladı. Çizilmez masalar, kabarmayan ahşap zeminler ile başlayan dayanlıklı ev eşyaları akrilik mutfak dolabı modelleri ile devam etti. Her geçen gün daha farklı modellerin daha farklı tasarımların çıktığı ev dekorasyonlarında en sevilen mutfak dolaplarının akrilik mutfak dolapları olduğunu söyleyebiliriz. Akrilik mutfak dolapları, mdf kaplama dolaplardır. Dolap kapağı zemine eklenen bir katman ile daha dayanlıklı hale getirilen dolaplar aynı zamanda çizilmezdir. En önemli özelliği çizilmez olması ve kir göstermez olması yani kolay temizlenir olmasıdır. Mutfakta yemek yaparken, yemek yerken ellerimiz kirlernir. Bir şekilde mutfak dolaplarını açmamız veya kapatmamız gerekir. Böyle olunca da bu dolap kapaklarına dokunmak zorunda kalırız. Özellikle kulpları ve bu kulpların etrafı aşırı derecede kolay bir şekilde kirlenir. Akrilik mutfak dolapları parlak zemin özellikleri ile kolayca temizlenir, hiç iz bırakmaz.

Akrilik mutfak dolabı modelleri temizlenirken bu zemine zarar vermeyecek maddeler kullanmak gerekir. Nasıl ki su geçirmez montları, su kaydırma özelliği olan pantolonları ayrıca yıkamamız ve özel kuru temizlemeye vermemiz gerekiyor aynı şekilde bu mutfak dolaplarını da özel bir şekilde temizlemek gerekiyor. Dolap kapağı özelliğini yitirmemesi için kesinlikle aşındırıcı özelliği olan temizleyeciler ile temizlenmemelidir. Yumuşak bezler veya sünger ile silinmelidir. Bu tarz parlak mutfak dolaplarını çizecek temizleme tellerini kullanmamalısınız. Çizilmez özelliği olan kapakları tahrip edici malzemeler ile temizlerseniz dolapların çizilmez özelliği kaybolur. Akrilik mutfak dolapları çizilmez özelliklerininin yanında parlak olmaları ile de bilinir ve sevilir. Her renkte parlak özellikteki dolapların bu parlak özelliklerini de korumak için temizleyici madde seçimine dikkat etmek gerekir.

Mutfaklarımız gün içinde en fazla vakit geçirdiğimiz yerdir. Mutfak dolabı modern bir görünüme sahip olmalı, mutfakta kullandığımız malzemelerimiz için yeterli depolama alanı sağlamalı,  kullanışlı olmalı, kolay kirlenmeyen ama çabuk temizlenebilen yapıda suya ve neme dayanıklı olmalıdır.

Mutfaklarımızdaki dolapları sevdiğimiz renklerden seçeriz. Çoğunlukla da mutfağın duvarları ile uyumlu olacak, mutfağımızı parlatıp aydınlatacak tonlardan seçeriz. Kırmızı gibi siyah gibi renk tonlarından fazla tercih etmeyiz çünkü bu renk tonları risklidir. Galerimizde akrilik mutfak dolaplarının hemen hemen her renk tonunda örneğini görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir