Genel Dekorasyon

Ahşap Ev Dekorasyon Fikirleri

Ev mimarisi nasıl zaman içerisinde gelişen ve değişen teknolojye göre kendini yeniler, aynı şekilde ev mimarisinde kullanılan malzemeler de zaman içerisinde hızla değişir. Eskiden ağaç ve benzeri malzemeler ev yapımında kullanılan ana materyal iken zaman içerisinde bunun yerini beton aldı. Betonun yerini de şimdilerde daha esnek, daha hafif ve güvenli olan bazı malzememer almaya başladı. Biz bu yazımızda hem yapı malzemesi olarak ahşap kullanılan ya da iç dekorasyon malzemesi olarak ahşap kullanılan bir ev dekorasyonun bahsedeceğiz. Ahşap ev dekorasyon fikirleri , modern mimari tarzının dışında kendine has bir ev dekore etmek isteyenler için birbirinden güzel fikirler sunuyor.

Iç dekorasyon, genel ev dekorasyonundan ya da mimarisinden oldukça farklıdır. Hem tasarım olarak hem de şekil olarak planlaması bile değişiktir. Duvar renklerini, duvar dekorasyonunu, zemin dekorasyonunu ve tavan dekorasyonunu ayrı ayrı planlamak gerekir. Bunun için de bir miktar bilgi ile biraz örnek incelemek bir arada gerekir. Ahşap ev dekorasyon fikirleri bize, ahşap duvar panelleri ile doğal bir tarzda ev dekore edebilmek için de değişik bilgiler verir. Duvar panelleri, bildiğimiz gibi iç dekorasyon tasarımlarında son derece sevilen, bol bol tercih edilen yapı malzemelerinden bir tanesidir. Ahşap görünümlü seramik olanlarının yanında tamamen ahşap görünümlü plastik olanları, değişik çeşitleri, gerçek ahşap olanları da vardır. Duvarları panellerle kaplayarak evin içini tamamen ahşaptan yapılmış gibi gösterebilirsiniz. Aynı şekilde zemini ahşap kaplama malzemeleri ile kaplayarak da aynı şeyi yapabilirsiniz.

Iç dekorasyonları ahşap kaplama malzemeleri ile kaplayarak değişik bir tarz elde edebileceğiniz gibi aynı zamanda tamamen doğal ahşaptan yapılmış bir evi de dekore edebilirsiniz. Şehir merkezinde bu tarz evler pek kalmadı artık. Çoğunlukla yazlık evler ya da bağ evleri gibi, şehir merkezinden uzakta bazı villa tipi evler için ahşap ev dekorasyon fikirleri uygulanabilir oluyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir