Genel Dekorasyon

30 Farklı Dekoratif Bahçe Çiti Modelleri

Bahçe çitleri ilk olarak evinin çevresinde güvenli bir alan oluşturmak ya da özel arazisini dışarıdan girmek isteyenlere karşı korumak için ortaya çıkmıştır. Bahçe duvarlarına ihtiyaç olunmayan, hırsızları ya da yabancıları  özel alanlardan uzak tutabilen çitlerin kullanımı zamanla azalmıştır. Şimdilerde çitler genel olarak bahçe duvarı gibi özel alanı korumak amacı ile değil de, daha çok dekoratif amaçlarla kullanılmaktadır.

Bahçe çitlerini yapı marketlerden ya da koçtaş, ikea gibi büyük yapı malzemeleri ile mobilya mağazalarından bulabilirsiniz. Aynı zamanda bu bahçe çitlerini elinizdeki malzemelerle ya da gerekli malzemeleri temin ederek kendiniz  de yapabilirsiniz. Telden, plastik malzemeden, ahşap malzemeden çit yapmak mümkündür. Eski paletler, parçalanmış mobilyalar ile benzeri malzemelerden de çitleri yapabilirsiniz.

Geniş bahçeler içerisinde farklı alanlar oluşturmak için dekoratif çit modelleri ve buna benzer malzemeleri kullanıyoruz. Kimi plastik, kimi demir, kimi alüminyum olan bu çitleri ev içerisinde değişik yerlerde ve değişik şekillerde de kullanabilirsiniz. Eğer köpeğiniz varsa ona kafes yapmak için süslü dekoratif çitleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, bu çitleri eski panellerin parçalarını boyayarak renkli ve değişik motiflerden hazırlayabilirsiniz.

Biz bugün sizler için dünyanın ve türkiyenin çeşitli yerlerinden bir araya getirdiğimiz çit modelleri hazırladık. Galerimizde görebileceğiniz 30 farklı dekoratif bahçe çiti modellerini inceledikten sonra, eğer kendi bahçe çitinizi kendiniz yapmak isterseniz bunlardan ilham alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir