Genel Dekorasyon

3 Boyutlu Zemin Kaplama Modelleri

Mutfak yaptırırken mutfak dolabı seçimi konusunda veya tavanları ve duvarları konusunda hatta mobilyaları konusunda bile çokça zaman geçiriyoruz. Tüm detayları tek tek planlamaya çalışıyoruz. Aynı şekilde banyo ve tuvaletlerimizi dekore ederken de mobilyalar konusunda, küvet ve lavabolar konusunda bol bol düşünüyoruz. Peki, su ile teması yüksek bu alanların zeminleri konusunda o kadar özenli oluyor muyuz? 3 boyutlu zemin kaplama modelleri gibi değişik ve sıradışı zemin malzemelerinden bahsederek bu konuya dikkat çekmek istedik. Mutfakların, salonların, yatak odalarının kısacası tüm evin zemin kaplaması oldukça önemlidir. Ancak hepsi içerisinde en fazla özen gösterilmesi gereken birinci yer banyo ve tuvaletlerdir. Ikincisi de mutfaklar. Bu iki alan su ile en fazla temas eden, sürekli kirlenen ve temizlenmesi gereken özel alanlardır. Bu özel alanların bizim konfor sağlaması için zemin malzemesinin dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekir.

Ev yapı malzemeleri içerisinde bir çok malzeme vardır. Banyo ve tuvaletler için hem zemin kaplama hem de duvar kaplama malzemeleri vardır. Biz bu yazımızda hem zeminde hem de duvarda kullanabileceğiniz tarzdaki malzemelrden bahsedeceğiz. Teknik olarak bu mümkün olsa da bazı malzmeleri duvarlarda kullanmak hoş bir görünüm oluşturmaz. 3 boyutlu zemin kaplama modelleri daha çok banyo ve tuvaletler ile bazen mutfaklardaki yerin daha hoş daha farklı görünmesini sağlar. Biz galerimizde örnekleri hazırlarken deniz manzaralı, balıklı, mavi, okyanuz görünümlü değişik manzaraları kullandık. Çünkü en sevilen manzaralar bunlardır. Ayrıca bu tarz görünümlü fayanslar ve zemin kaplama malzemeleri gayet kullanışlıdır. Isterseniz çeşitli odalarda kullanmak için değişik renk ve modellerde de zemin ürünleri kullanabilirsiniz.

Fayans tarzı zemin kaplama ürünleri mutfaklarda eskisi kadar tercih edilmez. Kullanılanlar da daha çok ahşap görünümlü zemin kaplama malzemeleridir. Fayansların mutfak gibi ev içi alanlarını daha soğuk ve itici gösterdiği kabul edilmiştir. Temizleme ve kullanım kolaylığı açısından zemin kaplamanızı bunlardan yapmak istiyorsanız kesinlikle 3 boyutlu zemin kaplama modellerini kullanabilrsiniz. Galerimizde hem tasarımları hem de kullanım tarzlarını görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir