Kendin Yap

20 El İşi Dekorasyon Fikri

Ev dekorasyonu zaman ve maliyet açısından oldukça büyük bir iştir. Tüm dekorasyonu bir mimar ya da iç mimar ile anlaşıp tüm sorumluluğu ona verebilirsiniz ancak bu oldukça yüksek bir maliyete sebep olur. Evinizin her köşesinde sizin el emeğiniz ve yaratıcılığınız olsun istiyorsanız bunun el güzel yolu kendin yap fikirleridir. Kendi elleriniz ile yapabileceğiniz onlarca birbirinden güzel dekorasyon malzemesi ile evinizi hep olmak istediğiniz yere dönüştürebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için en ilham verici yirmi el işi dekorasyon fikri ile karşınızdayız.

Oturma odalarınızı renklendirin

Oturma odası ve salon dekorasyonunda en geniş yer kaplayan mobilyalar oturma gruplarıdır. Bu oturma grupları büyüklü küçüklü kırlent dediğimiz koltuk yastıklarına sahiptir. Bu koltuk yastıklarını tek renk kalın keten tarzı kumaşı olan yastık yüzleri ile renkli hale getirebilirsiniz. Öncelikle yastıklarınızın sayısında ve ona uygun boyutlarda tek renk yastık yüzleri alın. Bu minder yüzü de olabilir. Eskiden el işi derslerinde yaptığımız patates baskı işlemini bu sefer evinizi güzelleştirmek için kullanın. Yastık yüzlerine hangi renk ve desende baskı yapmak istediğinize karar verin. Patatesin üzerine yapacağınız deseni çeşitli boyalar ile boyayarak yastık ya da minder yüzüne baskıyı yapın. Ayrıca bu baskıları ip ile ya da kesilmiş marul ile de farklı tarz ve desenlerde yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığı hangi boyayı kullandığınıza bağlı olarak değişir. Desen baskısını yaptıktan sonra kılıfları ılık ütü ile ütülerseniz baskıların ömrünü uzatabilirsiniz. Kirlendiğinde bu kılıfları ılık suda makinede yıkıyorsanız elle yıkama programında yıkayabilirsiniz.

Eski kıyafetleriniz yeni koltuk kılıfları

Kenarları eskimiş ya da bazı kısımları yırtılmış kıyafetleri onarıp giymek mümkün değilse onları daha farklı şekilde kullanabilirsiniz. Eski kıyafetlerinizi aynen kullanarak ya da onları kesip farklı kıyafetler ile birleştirerek dekorastif eşyalar hazırlayabilirsiniz örneğin eski kot pantolonlar. Bu kot pantolonları dikişli kısımlarından kesin. Dilediğiniz büyüklükte parçalar haline getirin. Sonrasında dilerseniz sadece kot pantolon parçalarını dilerseniz arasına farklı kıyafetlerden parçalar da koyarak birleştirin. Birleştirdiğiniz bu parçaları eskimiş bir koltuk kılıfı yerine kullanabilirsiniz. Renkleri ve desenleri bakımından hemen hemen tüm dekorasyon tarzları ile uyumlu olabilen bu aksesuarları sevdiğiniz parçalar ile birleştirebilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi almak için en ilginç 20 kendin yap fikri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir