Mutfak Dekorasyonu

15 Farklı Mutfak Tasarımı Örneği

Mutfak tasarımları, tasarımcının algısına göre şekillenir. Tıpkı diğer tüm ev mobilyaları gibi mutfakların da kendine has tasarım özellikleri vardır. Mutfaklar zaman içerisinde tek tek parçaları seçip bir araya getirilen tasarımlardan ziyade hazır mutfak olarak satılmaya başladı. Aslında hazır mutfak modelleri,diğerlerine göre kullanımı daha kolay, yerleştirmesi daha pratik mutfaklardır. Biz bu yazımızda son zamanların en çok ilgi gören 15 farklı mutfak tasarımı örneği ile bunların kullanım özelliklerini paylaşacağız.

Her ne kadar tasarım ön plana çıkmış olsa da seri üretim tüm tasarımların birbirine benzemesine sebep olmuştur. Tıpkı kıyafet konusunda olduğu gibi ev dekorasyonu konusunda da mobilyalar, aksesuarlar, dekoratif ürünler neredeyse tüm marka koleksiyonlarında aynı. Farklı bir tarz, farklı bir görünüm bulmak çok zor. Farklı olan özel tasarımcı ürünleri de ateş pahası, yanına yaklaşmak imkansız. Durum böyle olunca biz de özel tasarımcı ürünü olmadığı için ateş pahası olmayan ancak klasik mutfak modellerinden de biraz daha farklı olan mutfak modellerini sizler için bir araya getirdik. Aslında burada söylemek istediğimiz şey şu, eğer farklı bir tasarım bulmak isterseniz ve doğru yerlerde bakarsanız tabiki bulabilirsiniz.

15 farklı mutfak tasarımı örneği derken ne demek istiyoruz? Bu mutfak tasarımları klasik şekillerin dışında biraz daha kullanıcı  deneyimi odaklı mutfak tasarımlarıdır. Kullanıcı deneyimi, müşteri deneyimi dediğimiz şey günümüzde en önemli konulardan bir tanesi haline geldi. Tüm markalar kullanıcı deneyimini ölçmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kullanıcı deneyimini yükselten, yani mutfak sahibinin konforunu düşünerek üretilmiş tasarımları sizlere sunuyoruz. Mutfak, ev içerisinde en fazla konfora sahip olmamız gereken alanlardır. Bu yüzden neyin nerede olması gerektiğine siz karar vermelisiniz, ayrıca eşyaların  bulundukları yerler size hizmet etmeli.

Küçük alanların daha verimli kullanılabilmesi, eşyaların derli toplu durması, daha ferah ve aydınlık bir ortam için ankastre mutfaklar son zamanların en iyi fikirlerinden bir tanesidir. Ankastre mutfaklar tek sıkıntısı, mutfakta kullandığınız bulaşık makinesi gibi fırın gibi beyaz eşyaların da ankastre olması gerekiyor. Eğer taşınmak isterseniz bu eşyaları başka ankastre olmayan bir mutfakta kullanamıyorsunuz. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir